Volební bizár. Boj o „vietnamské voliče“ se vyostřil. Uspěje ODS, nebo hnutí Pro zdraví?

Sdílet

Bývaly to klidné časy, kdy se nová ODS mohla plně oddávat boji o hlasy vietnamských voličů. Tento boj nové ODS o hlasy vietnamské menšiny vyvrcholil před 5 lety, kdy za ODS kandidoval jakýsi mladý Vietnamec etno neziskovkář a obdivovatel Václava Havla. ODS sice tehdy získala 7,7 procent (z předchozích 31 procent), ale na to se přece nemůže hledět. Hlavní je podchytit ty perspektivní menšiny, jistě by Vám vysvětlili předáci nové ODS. Ty klidné časy ale zjevně skončily. Nově totiž do voleb do Euro parlamentu nasadilo Vietnamce i nové hnutí Pro Zdraví a Sport. Vypadá to na tvrdou konkurenci pro ODS, neboť řada velmi podivných vietnamských večerek ho začala aktivně propagovat.

Takto si nová ODS asi představuje budoucnost CR

To jistě vyvolalo v ODS zděšení. Homoagendu a veselé gaye ji přebralo Babišovo hnutí ANO a Piráti a nyní jim někdo chce sebrat i Vietnamce?! ODS by proto bude muset nějak zareagovat. To bude pro marketingové oddělení ODS těžký oříšek. Zkusím jim proto pár marketingových trháků navrhnout. Co třeba plná legalizace prodeje drog, pašování lidí a automatická beztrestnost pro vietnamské kriminálníky? Nebo snad povinný odběr pervitinu pro českou mládež do 18 let prostřednictvím základních a středních škol? Rovněž doporučuji zahájit volebních kampaň ve věznicích, tak se těch vietnamských voličů najde požehnaně.

Budu proto se zájmem sledovat, jak tenhle boj o vietnamského „voliče“ dopadne.

Občas mě ale napadá, myslí to ty politické strany vážně? Nebo jsou již volby jenom fraška a karty jsou dopředu rozdané a tradiční strany a účelová hnutí plní pouze propagandistické úkoly?

Aron G.


Sdílet

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *