Euro volby – kandidátky ČSSD, KSČM, TOP09/STAN a KDU-ČSL boj o 5%

Sdílet

Zbytku politického spektra tzv . „parlamentní stran“ jsme se rozhodli věnovat pouze jeden společný článek. Jedná se vesměs o 5 procentní strany z tábora staré (havlistické) pravdy a lásky a jejich počet se jistě velmi brzy zredukuje „integrací liberálních demokratů“ a lavírující Komunisty.

Komunisté –  nasazují europoslankyni Konečnou, která se překvapivě často bere za české zájmy. Jenže to nic nemění na tom, že establishmentové vedení KSCM není nějaké sebereflexe schopné a voliči pak hlasují nohama. Kandidátka komunistů nepostrádá humornou vložku viz Arťom Korjagin – člen KSČM – 30 let – provozní baru.. Tak vykořisťovatelského vydřiducha jste tam dali soudruzi?!

CSSD – nasadila skutečné „osobnosti“? Vsadím se, že ani jedno jméno z předních kandidátů neznáte.

Nebo ano? Tak to zkuste:

Pavel Poc

Olga Sehnalová

Radek Hlaváček

Zuzana Brzobohatá

Pavel Kawulok

Daniela Rabenseifner Vašátková

Jedná se vesměs o jakási beztvářná stranická individua plně oddaná ideám a direktivám EU.

Současně ale musíme konstatovat pozitivní překvapení v osobě P. Poce, který se jako jeden z mála politiků ČSSD na začátku své kariéry živil skutečnou prací!!! (vedle toho si dejte Sobotku, Petříčka, Hamáčka, Grosse atd atd…) To je v řadách ČSSD skutečně nevídané. Bude ale zajímavé sledovat, jak voliči ocení nedávné posílení neomarxistického křídla ve vedení strany a tedy prosazování zájmu menšin a imigrantů a velkých korporací na úkor českých rodin, důchodců a pracujících. Podle všeho to bude boj o 5 procentní hranici!

TOP 09 + STAN – má pod palcem Jiři(na) Pospíšil, který se luxusního křesla v Bruselu nehodlá vzdát.  Záda mu jistí další agent pravdolásky L. Niedermayer.  Za STAN má být hlavním leadrem europoslanec Polčák rovněž prounijní kolaborant. Je ale otázkou, zda TOP 09/STAN překročí 5 procentní hranici. V Praze to má stará pravdoláska sice ještě stále pod kontrolou a umí zařídit potřebný výsledek, ale tady se hlasuje v celé CR a to asi bude problém. Grantových umělců a dotačních mágů je prostě málo a kreativně počítat se výsledky dají jen do určité hranice. I zde očekáváme boj o 5 procent.

KDU-CSL – sází na současné europoslance – bojovníky za zájmy EU

Pavel Svoboda – člen KDU-ČSL – 57 let – europoslanec, advokát, bývalý ministr

Tomáš Zdechovský – člen KDU-ČSL – 39 let – europoslanec

Michaela Šojdrová – členka KDU-ČSL – 55 let – europoslankyně, bývalá poslankyně

Občas mírně rozumný Zdechovský bude bojovat o místo u tučného žlabu europoslance s protičeskými kolaboranty typu Svoboda, či Šojdrová. Nicméně ani pan Zdechovský nijak nenarušuje prounijní jednotu KDU a jedná se v jeho případě o takový pokrok v mezích zákona. KDU rovněž bude asi bojovat o 5 procentní hranici, protože voliči její neomarxistický kurz oceňují nevolením. Nicméně asi se můžeme těšit na další kolo bizáru „sirotci ze Sýrie“ v podání soudružky Šojdrové. Té by asi měl někdo vysvětlit, že volební kampaň je určena českým voličům nikoliv bruselským mocipánům, ona to zjevně sama nechápe!!! Nebo je to s těmi „volbami“ celé jinak?

Naše doporučení je pochopitelně nevolit ani jednu z výše uvedených stran a náš odhad je, že se dostanou komunisté (1-2 mandáty) a pak 1-2 strany z klubka pidi stran KDU, TOP09/STAN, CSSD. Každopádně všechny výše uvedené strany s občasnou výjimkou KSČM vystupují dlouhodobě otevřeně proti česky a rozhodně to nehodlají měnit.

Jakub Malý


Sdílet