Na belgickém karnevalu si dovolili účastníci karikovat Židy. Židovské organizace a aktivisté jsou pobouřeni a požadují zpřísnění represí a zákaz tradičního festivalu

Sdílet

Velké pobouření opět vyvolal tradiční karneval v belgickém Aalstu, kde (stejně jako loni) přišli někteří účastníci v kostýmech karikující Židy. Například kostýmy ortodoxních židů, kteří byli znázorněni jako parazitující hmyz. To vyvolalo velké pobouření mezi židovskými organizacemi a aktivisty. Zatímco aktivisté „vyhrožují“ vystěhováním se do Izraele, tak židovské organizace požadují represe vůči tamnímu belgickému obyvatelstvu a zpřísnění zákonů proti antisemitismu. Izraelský ministr zahraničí dokonce požadoval zákaz festivalu. Opomenuto nezůstalo ani téma holocaustu, který proběhl před 75 lety.

Karikatura Židů jako hmyzu na belgickém karnevalu. Má právo na svobodu slova a humorné karikatury i běžný Belgičan, Slovák, Čech atd?


Tradiční karnevaly přitom měly vždy za funkci umožnit obyvatelstvu projevit plnou svobodu slova včetně kritiky vládců (dnes vyvolených menšin). Jak ostatně řekl místní starosta: „viděl jsem spousty svobody slova a projevu, což byl vždy smysl festivalu“ a kritiku židovských organizací proto rozhodně odmítl. Jeho město se raději dokonce vzdalo označení UNESCO, aby mohla být svoboda slova a projevu při karnevalu zachována. Není pravda, co uvádějí některá židovská média, že UNESCO samo stáhlo svoji podporu!

Karikatury z loňského ročníku karnevalu

Jak vidno svoboda slova a projevu v liberálních demokraciích platí jen pro ty vyvolené. Jenže pak to není žádná svoboda slova! Je velká škoda, že to židovské organizace a aktivisté nechápou!

Jak to napsal Voltaire? „když chceš vidět, kdo ti doopravdy vládne, podívej se, koho nesmíš kritizovat.“

Mike Donák, Texas, USA


Sdílet

2 Replies to “Na belgickém karnevalu si dovolili účastníci karikovat Židy. Židovské organizace a aktivisté jsou pobouřeni a požadují zpřísnění represí a zákaz tradičního festivalu

Comments are closed.