Etnická „rozmanitost“ v českých věznicích


Jak je to s kriminalitou imigrantů u nás? To se budete divit… 🙁

Oficiálně jsou u nás imigranti a příslušníci menšin označováni jako „přínos“, nicméně otázka je asi jak v čem. Například se ukazuje, že výrazný „přínos“ imigranti představují v navyšování policejních statistik a obsazenosti českých věznic.

Tak například, když před nějakým časem řekl Tomio Okamura, že v českých věznicích sedí 12 000 Cikánů, de facto si ho nikdo „seriozní“ neodvážil kritizovat za „rasismus a xenofobii“. V české věznici to prostě vypadá, jak někde na cikánském sídlišti v Chánově.

Nicméně Cikáni nejsou zdaleka jedinou menšinou, která je v českých věznicích vysoce nadproporčně zastoupena. Například jen za drogové delikty bylo za posledních 12 let dosouzeno 1843 Vietnamců k nepodmíněným trestům. A tohle číslo rozhodně nevyjadřuje celý rozsah vietnamské kriminality, protože asi neexistuje kriminální činnost, do které by vietnamská menšina v CR nebyla zapojena. Kromě výše zmiňovaných drog to je pašování lidí, podvody se spotřební daní, podvody s DPH, pašování a prodej kopií značkových výrobků, vydírání, nebo třeba nelegální obchod s ohroženými zvířaty. Neuvěřitelné je rovněž zjištění, že za posledních 12 let bylo za drogy odsouzeno 218 Nigerijců! Přitom tu oficiálně žádní imigranti z Afriky přece nejsou. Určitě to byli turisté, že.

V českých vězeních sedí podle odhadu víc než 1200 Vietnamců. Když uvážíme, že aktuálně je v ČR 21320 vězňů a z toho je 1784 cizinců, pak vidíme následující: Počet cizinců ve věznicích je velmi vysoký vůči jejich celkovému počtu v zemi. Jak vidno, jednoznačný prim mezi cizinci hrají Vietnamci, a to vesměs odsouzení k mnohaletým trestům. Na počet obyvatel je kriminalita Vietnamců (Z nebílých imigrantů jsou u nás nepočetnějším národem.) zhruba 10krát vyšší než u Čechů (To se přitom do Čechů započítává většina Cikánů, jenž má bohužel české občanství a hlásí se k české národnosti). Další významná skupina mezi odsouzenými cizinci jsou Ukrajinci, byť jejich tresty obvykle nejsou velké a je jich u nás řádově zhruba 100 tisíc. Zapomenout pochopitelně nemůžeme ani na muslimy (většinou Arabové a Turci) a černochy. Podle informací z věznic se ale zdá, že nebílí cizinci představují skoro 80 až 90 procent všech uvězněných cizinců. Přitom jich tu v ČR oficiálně je kolem 100 tisíc (60 tisíc Vietnamců, 30 tisíc muslimů a 10 tisíc černochů/nemuslimských Arabů).

Jednoznačně je počet odsouzených nebílých imigrantů skoro 10 krát vyšší, než by bylo úměrné jejich zastoupení v populaci ČR. To může znamenat několik věcí: 1) Prostě nebílé národy mají výrazně vyšší sklon k vážné kriminalitě, než Češi. 2) Oněch imigrantů je tu výrazně víc, než uvádějí oficiální čísla!!! (Pro úplnost připomínám, že přibližně 18 000 Vietnamců má již české občanství a jsou tedy ve statistikách vedeni jako Češi!). 3) Opomenout nemůžeme ani obvyklou mantru pravdolásky, že za kriminalitu imigrantů vlastně mohou ti domácí běloši (Češi, protože jsou údajně „rasisté a xenofobové“ a nutím imigranty svým chováním páchat trestnou činnost. Relevanci tohoto „argumentu“ ponechám na soudnosti každého čtenáře…

Další zajímavým ukazatelem, který potvrzuje výše uvedené, je policejní databáze hledaných osob. Například nejběžnější vietnamské příjmení je Nguyen a policie ČR hledá cca 130 mužů tohoto jména! Plus k tomu připočtěme cca 7 žen jménem Nguyen v databázi. Další běžné vietnamské příjmení je Tran a těch policie hledá 55 + 5 (mužů + žen)! Vedle toho policie hledá 20 Muhamedů (různých národností a barev pleti) a 8 Abdulů… Když si vezmeme nejběžnější české jméno Novák, tak těch policie hledá 19. Tj. vietnamského Nguyena policie hledá 6 krát častěji, než českého Nováka, ačkoli Nováků tu žije výrazně víc, než Nguyenů. Stejně tak neuvěřitelné je, že policie hledá stejný počet Mohamedů, ačkoliv českých Nováků tu žije mnohonásobně víc!

Co z toho plyne? Imigranti, obzvlášť ti etnicky odlišní, jsou pro práci kriminalistů a policejní statisticky nepochybně obohacením, stejně tak pro naše věznice. Jen to asi nebude ten druh obohacení, které mají na mysli mainstreamová media a pravdoláskařští politici (Zelení, ODS, TOP 09, Piráti, ČSSD, KDU-ČSL, ANO 2011, atd).

Každopádně každá rozumná vlastenecká strana by jako první měla požadovat řešení této imigrantské disproporce v oblasti vážné kriminality. Nejlépe odsunem těchto problematických cizinců zpět do jejich vlastí. Není přece naším zájmem mít tu divokou Afriku, Vietnam, či Pákistán, tak jako to již dnes zažívají mnohá západní města!!! A naděje na asimilaci je zjevně rovná nule. Vždyť každá další generace imigrantů je horší, než ta předchozí.

Tohle je naše země a máme povinnost ji uchránit pro další generace Čechů!

Máte co říct k tématu? Máte zajímavé informace, nebo dobré tipy, kde je sehnat? Či dokonce umíte napsat článek? Pošlete nám ho!, rádi ho zveřejníme. Po identitě našich přispěvatelů nepátráme a jejich texty klidně zveřejníme i anonymně, nebo pod přezdívkou, necháváme na nich, jak si vyberou. Na zveřejnění jejich informačních zdrojů rovněž netrváme. Dobře víme, že v liberální demokracii to je se svobodou slova občas velmi podivné.


3 Replies to “Etnická „rozmanitost“ v českých věznicích

  1. To je úplně stejně v jakékoliv zemi na západ/jih/sever od nás… všude sedí v base hlavně imigranti a to se ještě imigrantská kriminalita stíhá velmi omezeně!!!

  2. No, tak to koukám jak blázen, co jich tady je ? O Vietnamcích to poměrně vím, ale ti muslimové a černoši ? Kde se tu vzali, co tu dělají, kde bydlí, kdo je živí, když neopracují ?

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *