V bývalé NDR pokračují protirežimní protesty. „Nechceme válčit s Ruskem“, zní na demonstracích v Lipsku, Schwerinu, Cottbusu

Sdílet

Ve východním Německu (bývalá NDR) pokračují v ulicích protirežimní protesty. Demonstrující požadují záchranu ekonomiky, ukončení protiruských sankcí a odmítají zapojení země do války s Ruskem. V Lipsku, Schwerinu, Drážďanech a v dalších městech se v posledních týdnech pořádají tisícové demonstrace proti vnucované chudobě a drahotě, která dopadá na běžné lidi po celém Německu. Mnoho demonstrantů odmítá i antiruské postoje současné německé vlády. Lidem také vadí masová imigrace a nastolování cenzury a liberálně demokratické totality.

Německá vláda otevřeně vyhrožuje odpůrcům, že proti jejich demonstracím nasadí armádu a to velká část Němců vnímá velmi citlivě (psali jsme zde).

Lidé ve východní části Německa mají zkušenosti s komunistickou totalitou a jejich chování je velmi odlišné od Němců v bývalé NSR. „Nedemonstrovali jsme proti Honeckerovi, aby jsme měli jinou totalitu“, říkají mnozí!


Sdílet

One Reply to “V bývalé NDR pokračují protirežimní protesty. „Nechceme válčit s Ruskem“, zní na demonstracích v Lipsku, Schwerinu, Cottbusu”

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *