Starosta Kyjeva Kličko se chce učit od Izraelců, jak vyhrát válku. Zatím radí Ukrajincům nákup teplého prádla. Židé litují, že nemá víc židovských předků

Sdílet

Starosta Kyjeva V. Kličko se chce učit od izraelské armády, jak porazit Rusko. Prý je potřeba mobilizovat všechny rezervy a bojovat do posledního dechu (a Ukrajince). Ukrajina proto potřebuje více zbraní, jídla a léků.

Kličko je bývalý boxer, který se po převratu v roce 2014 dal na politiku a byl ve volbách „zvolen“ starostou Kyjeva, kde se plně oddal do služeb skutečných vládců Ukrajiny jako jsou oligarchové Pintchuk, Kolomojsky atd, kteří jsou všichni židovského původu a zbohatli na privatizaci/rozkradení ukrajinského hospodářství. Sám Kličko je částečně židovského původu (po otci) a udržuje vysoce nadstandartní vztahy s vrchním ukrajinským rabínem Yaakov Bleich a dalšími židovskými předáky. Ze strany Židů často zaznívá povzdech, že není žid i po matce, protože pak by podle židovského práva byl považován za autentického žida i z pohledu ortodoxního židovského práva.

Zajímavé je, že Kličko chce (stejně jako prezident Ukrajiny Zielenski) bojovat až do posledního Ukrajince a přitom židovským mužům vojenského věku s ukrajinským občanstvím bylo dovoleno opustit zemi a umírat na frontě tedy musí pouze ukrajinští gojimové. Současně ale na Ukrajině působí židovské jednotky (oficiálně jako dobrovolníci psali jsme zde) a v zemi operuje velmi podivná izraelská nemocnice (psali jsme zde).

Ukrajina má pro aškenázské židy velký význam, jejich původní vlast Chazarská říše se totiž nacházela na jejím území a Chazaři hromadně konvertovali k judaismu po tzv. „chazarské disputaci“, protože judaismus umožnoval lichvu a prodej otroků (na rozdíl od křesťanství a islámu). Proto se v určitých židovských kruzích již delší dobu mluví o vytvoření státu Izrael 2.0 právě ze současné Ukrajiny. Převrat v roce 2014 měl být jedním ze základů, který měl k tomuto cíli vést a ruská operace tento plán (dočasně?) zhatila.

Kličko zatím není ve svých plánech boje proti Rusům konkrétní, tak alespoň radí Ukrajincům, aby si na zimu koupili teplé prádlo.

Chaim, autor žije v Izraeli

článek nemusí vyjadřovat názor redakce


Sdílet

One Reply to “Starosta Kyjeva Kličko se chce učit od Izraelců, jak vyhrát válku. Zatím radí Ukrajincům nákup teplého prádla. Židé litují, že nemá víc židovských předků”

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *