EU volby ohlédnutí. Nová pravda láska opět zvítězila. ODS je hlavní stranou havlistů. SPD promarnila příležitost ubohou kandidátkou

Sdílet

  1. Stará pravdoláska (havlisté – ODS, TOP 09, Stan. CSSD, KDU atd), napojená na řízení z Washingtonu a Bruselu, utrpěla další volební porážku od nové pravdolásky (Babiš a Piráti). Když sečtete všechny hlasy havlistů, tak vám vyjde bídných zhruba 33 procent. Havlisté jsou odstavováni od moci a tu přebírá nová pravdoláska orientovaná na nová mocenská centra (Čína). Jsou to již několikáté volby za sebou, kdy to tak dopadlo a jde tedy o jasný trend.

2. ODS se stala definitivně hlavní stranou staré pravdolásky a můžeme tedy čekat, že brzy dojde k „integraci demokratické liberální pravice“. Havlisté totiž mají své hlavní kádry v TOP 09, STAN a u Zelených a CSSD a ty je nutné zapojit do práce. Vedení současné ODS lze stěží označit za něco jiného než zoufalce. Nicméně hlavní stranou havlistů zůstane nadále ODS a bude to „integrace“ do ODS

3. Je škoda, že SPD nepostavila trochu lepší kandidátku. Generál Blažek je toho jasným důkazem, že lidé volí osobnosti a ne tragédy a politické turisty typu Vašíček a Hrnčíř. Volební zisk by byl určitě vyšší.

4. Zajímavý fenomén je opětovné nainstalování A. Vondry do politiky. Záměrně neříkáme zvolení, protože představa, že ho někdo skutečně volil, nám nepřipadá reálná. Znamená to následující, pán ve Washingtonu je zjevně nespokojen s výkony různých Fialů, Zahradilů, Kupků a pod. a tak musel začít lovit ve velmi kalných vodách provařených kádrů. Jistě je náhoda, že se tak děje právě v době pokusu o převrat a la Majdan CZ. Také tím zahraniční pán vzkazuje svým poddaným, když mi budeš věrně sloužit, tak můžeš dělat jaké chceš lumpárny a já tě ochráním před trestem. Podobný jev asi brzy uvidíme u J. Dienstbiera, toho asi také pán za mořem zatím padnout nenechá a někam ho nainstaluje, hned jak mu skončí senátorský mandát. Také to znamená, že havlisté a jejich páni stále dokážou „zařídit“ volby, byť nikoliv v rozsahu jako třeba před 10 lety. Stejně neuvěřitelné je i zvolení pí. Šojdrové za KDU. Představa jak tuhle paní toužící po dovozu muslimských imigrantů volili konzervativní voliči na jihu Moravy je těžko představitelná. Každopádně zahraniční pán zhodnotil snahu o dovoz „sirotků“ positivně a bude to jistě ostatním havlistům dáno za příklad. Proto očekávejme podobný bizár mnohem častěji. Jak řekl klasik, „není důležité, jak lidé volí, ale kdo počítá hlasy“.

5) Zajímavý je zisk 17 tis hlasů pro koalici Rozumní/Národní demokracie. Je vidět, že tvrdá práce a vytrvalost může přinést výsledky.

6) Boj o „vietnamského voliče“ nakonec vyhrála ODS, Gratulujeme, snad se i další politici v ODS dočkají mladé vietnamské asistentky jako jejich Spitzenkandidat.

A. Fišer


Sdílet

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *