„Tohle je největší krize za posledních 50. let“, varuje německý svaz výrobců potravin

Sdílet

Svaz německých výrobců potravin (Lebensmittelverband Deutschland) varuje, před naprostým chaosem na trhu potravin. Podle jeho představitelů je to bezprecedentní situace, kdy volatilita cen energii od nafty po elektřinu zapříčiňuje prudký nárůst cen potravin a rovněž problémy v dodavatelském řetězci a následný nedostatek potravin v obchodech. Jedná se o zatím největší krizi za posledních 50. let a představitelé svazu mají obavy, že se krize bude nadále prohlubovat.

Německo už se propadá do recese a maloobchodní obrat v červnu prudce poklesl i u potravin to bylo -7,2%, ačkoliv ceny díky vysoké inflaci rychle rostou (psali jsme zde) Do toho se očekávají další protesty zemědělců a výsledkem může být i nedostatek potravin na trhu.

Obchody během stávky zemědělců v sousedním Holandsku

Německá vláda se již připravuje na potlačení lidových hladových bouří a vyhrožuje Němcům jejich potlačením násilím! Německo a tedy i nás čeká asi velmi horký podzim a zima.

Možná není od věci nakoupit si do zásoby nějaké trvanlivé potraviny jako mouku, rýží, konzervy, olej, atd. Nebo snad věříte „ukrajinské“ vládě P. Fialy, že má situaci pod kontrolou?


Sdílet

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *