Německo vyděsil prudký pokles maloobchodních prodejů. Ekonomická krize ale teprve začíná

Sdílet

Němečtí ekonomové jsou vyděšeni posledními údaji o historickém poklesu německého maloobchodu. Ačkoliv díky inflaci (kolem 10%) došlo k výraznému navýšení cen, maloobchod se v červnu propadl o -8,8%, z toho potraviny o -7,2% a třeba oděvy o -10,1%.

Pokles zasáhl jak kamenné obchody, tak zásilkový a internetový prodej (-15%).

Německé domácnosti reagují na dramaticky rostoucí ceny energií prudkým omezením výdajů ve všech oblastech. V zemi začíná narůstat sociální napětí. Vláda běžným Němcům již dokonce preventivně vyhrožuje násilím, pokud se budou bouřit a vyrazí do ulic.

Pokud začne klesat německá ekonomika, tak začne následně klesat i ta česká a slovenská, kvůli jednostranné orientaci na levný vývoz na západ. Východní trhy (Rusko, Čína) jsou „ukrajinskou“ vládou P. Fialy (ODS) zcela vyřazeny ze hry a tak ekonomické krize pro Čechy teprve doopravdy začíná. Jedna naděje tu ale je. Ta krize je uměle vyvolaná a tak případná změna režimu velmi pravděpodobně povede k obrácení trendu a postupnému návratu k ekonomické prosperitě a obnově národní nezávislosti a suverenity.

Je jasné, že současné „elity“ jak doma tak na západě se své české „kolonie“ a svých kořistních prebend nebudou chtít bez boje vzdát. Je to tedy na každém z nás, jak se v době krize zachová. Ale tohle je naše země a máme jí už 1000 let, takže si jen budeme brát zpět to, co nám patří!

Joe Nowak, Chicago, USA t.č. Severní Čechy


Sdílet

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *