„Češi s vietnamskými kořeny“ přicházejí na úřady zásadně s tlumočníkem. To bude ta příkladná integrace do české společnosti…

Sdílet

Pracuji na centrále firmy, která dodává domácnostem a firmám plyn. V dnešní době sem přichází mnoho lidí a zástupců firem a chtějí pod tlakem extrémního růstu cen energií měnit dodavatele.

Část z nich jsou i Vietnamci, kteří v hojném počtu žijí v ČR. Zde jsem si povšimla jedné zvláštnosti. Kdykoliv přijde dospělý Vietnamec, často formálně český občan (má českou občanku), tak ho vždy doprovází nějaký tlumočník. Někdy je to dítě dotyčného, jindy jiná dospělá osoba. Podle oficiálních mediích jsou prý tihle Vietnamci plně integrováni a budou nám vydělávat na důchod. Jak ale mohou být plně integrováni, když neovládají náš jazyk a tím pádem nemohou nic vědět o dění v naší zemi?! V okolí našeho bydliště je několik velmi podivných restaurací a večerek, které tihle Vietnamci provozuji. Nikdy nikomu nedají účet a berou pouze hotovost. Tohle je ten příspěvek do české ekonomiky?

Jak je možné, že tihle lidé vůbec získali české občanství, vždyť k němu je přece potřeba složit jazykovou zkoušku z českého jazyka a českých reálií. To je naše občanství jako nějaké cukrátko, které se dá každému, kdo si o něj řekne? Dávají Vietnamci stejně jejich občanství Čechům?

úřednice

Jméno autorky článku je redakci známo, ale z ohledů na její bezpečnost ho nezveřejňujeme. To to Češi 33 let po sametu dopracovali, už ani nemohou nahlas říct svůj názor na imigranty…


Sdílet

One Reply to “„Češi s vietnamskými kořeny“ přicházejí na úřady zásadně s tlumočníkem. To bude ta příkladná integrace do české společnosti…”

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *