Lech Walesa vede válečnou rétoriku proti Rusku. V Polsku rostou spekulace o jeho původu a skutečné motivaci

Sdílet

Bývalý odborový předák a pozdější polský prezident Lech Walesa je jedním z předních propagátorů eskalace konfliktu mezi západem a Ruskem. Ukrajina by měla být prý okamžitě přijata do NATO se všemi důsledky (tedy přímého a oficiálního zapojení cizích jednotek do bojů s Ruskem). USA prý také mají znovu převzít vůdčí roli ve světě při prosazování liberální demokracie.

Polská vláda je jedním z nejhorlivějších podporovatelů ukrajinského režimu, který vzešel z násilného převratu v roce 2014. Na Ukrajině již polo oficiálně bojují polské jednotky a polská vláda se chystá na oficiální „mírovou misi“, která bude znamenat plné zapojení polské armády do bojů a následné přičlenění západní Ukrajiny k Polsku. Tak si to alespoň polská vláda maluje.

Jenže obyčejný Polák se do vláky s Ruskem nehrne. Tomu je jasné, že z toho bude mít akorát utrpení. V Polsku se také spekuluje o skutečném původu současných elit a jejich skutečné motivace v ukrajinské krizi (psali jsme zde). Podle nezávislých polských webů je většina současných vůdců země židovského původu a jejich motivace je pomoci obnovit chazarskou říši, která byla původní vlastí tzv. aškenázských židů. Třeba Lech Walesa se prý ve skutečnosti jmenuje Leiba Kohne…. jak že se jmenovala matka A. Babiše a babička/matka P. Fialy?

Jacek Potocki, Chicago, USA


Sdílet

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *