Vydavatel časopisu Zem a Vek T. Rostas dostal za zveřejnění citátů slovenských buditelů v článku „Klín židov mezi Slovanami“ definitivní trest

Sdílet

Když vydavatel časopisu Zem a Vek v roce 2019 zveřejnil článek „klín židov mezi Slovanami“, tak asi netušil, že svoboda slova na Slovensku platí pro všechny kromě etnických Slováků. Následně k němu totiž pod rouškou noci dorazilo zásahové komando speciální jednotky NAKA a odvedlo Rostase na policii. Co tak strašného vlastně autor článku způsobil, že ho muselo odvléci zásahové komando? Dovolil si kritizovat židy a dokonce napsal citáty slovenských národních buditelů jako Kollár, Hurban Vojanský, Bel atd. o jejich zkušeností se soužitím s tímto etnikem v jejich době (článek je k přečtení zde).

To muselo „logicky“ v liberální demokracii skončit trestním oznámením na „vyvolávání nenávisti k židům“ a to je zločin pro liberálního demokrata nejstrašnější. Následovala série výslechů na policii, bizarních posudků „znalců“ (Rostasovi bylo znalkyní například vyčítáno, že nepíše o antisemitismu a to byl údajný důkaz jeho nenávisti vůči židům psali jsme zde) a komických soudních přelíčení, která připomínala onu slavnou scénu polního soudu z románu „Švejk“ J. Haška, „přiveďte odsouzeného“.

V říjnu 2021 padl u soudu definitivní trest, Rostas byl odsouzen k pokutě 4 000 EUR, nebo 3 měsícům vězení. Prokurátor i Rostas se na místě odvolali. Prokurátor byl pobouřen, že Rostas nedostal alespoň nepodmíněný trest a Rostas si zase naivně myslí, že na Slovensku máme svobodu slova.

Bratři Češi to ale asi sami znají dobře i u vás probíhají politické procesy proti těm, kteří si dovolí veřejně kritizovat vyvolené menšiny. Jak říkal Voltaire, když chceš vědět, kdo ti doopravdy vládne, podívej se, koho nesmíš kritizovat“!

Noro L. Bratislava


Sdílet

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *