Kdo sponzoruje cenzorský spolek „Manipulátoři“? Nadnárodní korporace a „anonymní dárci“!

Sdílet

Spolek manipulátoři (www.manipulatori.cz) se údajně věnuje odhalování haoxů, fake news a mediálních nepravd. Jeho hlavní tváří je jistý Jan Cemper, který je z dřívějška znám jako anarchista a gay aktivista. Já se dnes ale budu zabývat financováním spolku, který se honosí svojí „otevřeností a pravdomluvností“.

Pro informaci spolek sídlí na adrese Rybná 24, Praha 1. V tomto nenápadném domě v exklusivní části Prahy sídlí dalších 3746 společností! Takže se ve skutečnosti o žádné sídlo spolku manipulátoři nejedná a jeho skutečná adresa není známa. Zkrátka taková transparentnost par excellence hned na začátku!

Ve výroční zprávě za rok 2019 spolek vykázal příjmy ve výši 272 146,- kč a výdaje ve výši 194 616,- kč.

Jako největší dárce jsou uvedeni „drobné dary“ , které zajišťuje nadace Via. To bylo celkem 84 654,- kč, 80 tisíc dala nadnárodní korporace T Mobile, 50 tisíc Prague security studies institut (mezi jeho sponzory patří třeba polostátní ČEZ a Afgánská ambasáda) a 20 tisíc spolek Transition.

První problém začíná u té nadace via, protože na údajně transparentním učtu spolku manipulátoři nevidíte skutečného dárce! Cempere, kdo vás vlastně platí? Tohle je ta vaše transparentnost? Ti skuteční drobní dárci jako třeba VAŠÍČEK FILIP, WUNDERLICH MICHAL, Poulová, Štěpánka, JOSEF MATYAS a Ježková Blanka,Mgr. to tou občasnou stokorunou nevytrhnou (nikdo z výše uvedených nedaroval více než 150 kč poznámka redakce).

Dále je divné, že spolek neplatí žádný nájem za sídlo společnosti! To je společnost symplyoffice a její vlastník office factory a.s. (kde nelze dohledat skutečné vlastníky) tak velkorysá? Hádám, že ostatní nájemci virtuálních adres takové štěstí nemají a nájem platit musí!

Nikoho nepřekvapí, že spolek utratí celých 74 procent všech nákladů na mzdy! (poznámka redakce, autore a čtenáři nelakoťte! Přejte Cemperovi nějakou tu korunu, však ten liberálně demokratický a gay aktivismus musí lézt pěkně pěkně do peněz!)

Je to další ukázka, jaká podivná parta a existence stojí za bojem za „liberální demokracii“.

Karl M. psáno pro www.ceskavec.com

Poznámka redakce. Naše redakce má s panem Cemperem a jeho spolkem manipulátoři nadstandardní vztahy. Cemper se nám postaral o neplacenou reklamu, která vedla k nárůstu čtenosti našeho serveru. Dokonce jsme se kvůli tomu stali cílem opakovaných kyber útoků, když jsme na začátku „korona pandemie“ zveřejnili sérii článků nezávislých odborníků zpochybňujících oficiální hrůzy z koronaviru. Ještě jednou Janu Cemperovi děkujeme a přejeme mu pevné zdraví, štěstí a štědré anonymní dárce!


Sdílet

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *