Pojedou Babiš a další čeští oligarchové letos na dovolenou na Máchovo jezero? Nebo mezi řepková pole? Máte astmatické dítě, které potřebuje k moři?

Sdílet

Léto se neúprosně blíží a ním i čas dovolených, které mnozí Češi trávili tradičně v zahraničí. Nejenom ti bohatí, ale i ti běžní pracující. Letos to ale bude nejspíš jiné. „Česká“ vláda je toho názoru, že Češi mají sedět doma, cestování přece nepotřebují.

Vláda se de facto posmívá českým občanům, prý za hranice vyjet mohou, ale nikdo jen nikam prý nepustí. Na dovolenou v zahraničí mají zapomenout. Češi prý mají zůstat doma a nikam necestovat. Pro jistotu jim ještě jeho vláda připravuje chytrou karanténu, která je bude špehovat na každém kroku a případě potížistů je „posadí do karantény“. Přirozeně vše pro naše dobro! Sice se některé tradiční destinace oblíbené našinci jako Chorvatsko, Řecko, Itálie snaží nalákat naše turisty, ale úřady začínají strašit „druhou vlnou“, či mimořádnými požadavky jako covid test po návratu. Ten stojí necelé 3000 (má být prý zlevněn na ca necelé 2000, což se ještě uvidí) na osobu. To je pro 5 člennou osobu extra 10-15 tisíc. Možná prý ty testy budou potřeba i před výjezdem z ČR, pak by to byl dvojnásobek.

Bude A. Babiš trávit dovolenou v létě doma v ČR? Co myslíte?

Jen by mě zajímalo, zda dovolenou v ČR plánuje i sám Babiš a další čeští oligarchové? Hádám, že nikoliv. Ti v klidu odletí soukromými letadly do svých zahraničních rezidencí a budou si užívat každoroční dovolené v zahraničí. Kontrola žádná nebude, kdo by snad dělal potíže, ten skončí v chytré karanténě (už si jí prý stáhlo 100 000 naivních nešťastníků). Nebo věříte tomu, že A. Babiš (a i ostatní členové „elity“) pojedou stanovat k Máchovu jezeru, nebo se budou kochat pohledem na nekonečná řepková pole? (Největší příjemce dotací z nich je právě A. Babiš.)

Romantický výhled pro české oligarchy na řepkové pole u Plzně během letošní dolovené ?

Má vaše dítě astma, nebo atopický ekzém, které se velmi zlepšuje u moře? Tak to máte smůlu, stejně jako desítky tisíc dalších rodin… Vaše osudy a zdraví vašich dětí „české elity“ nezajímají.

Ještě ale existuje jedna skupina osob, která hranice zavřené nemá a může cestovat podle libosti. Uprchlíci! Asi jste zaznamenali, jak si nedávno syrský uprchlík z Afganistanu v klidu přejel údajně uzavřené (pro Čechy a Němce) hranice k nám a kontroly ho bez problémů pustily. Co vy na to pane Babiš, Hamáček a spol?

Brunclík

Poznámka redakce: Včera premiér Babiš přiznal, že pojede v srpnu do Řecka a o Mácháči a utrácení svých miliard v ČR nic neříkal.


Sdílet

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *