V Německu probíhají razie proti „rasistům“. To tedy jsou starosti v době epidemie…

Sdílet

Jak je dobře známo, nejdůležitějším úkolem liberální demokracie je bojovat proti rasismu a obzvlášť takzvanému antisemitismu. Proto německý ministr vnitra zakázal skupinu s názvem Geeinte deutsche Völker und Stämme, v překladu „Sjednocené německé národy a kmeny“. 19. března, epidemie neepidemie, zasáhlo po celém Německu zhruba 400 policistů proti domácnostem 21 předních členů téhle skupiny.

Údajně zabavili malé množství drog, střelné zbraně (nepřekvapivě vzhledem k restriktivní zbraňovým pravidlům v Německu) a propagandistický materiál. Ministr Seehofer prohlásil: „Máme co dělat se skupinou distribuující rasistické a antisemitské spisy, čímž systematicky otravuje naši svobodnou společnost„. Tady vidíte, německému ministerstvu vnitra šéfuje člověk na svém místě.

Laik se možná domnívá, že za probíhající epidemie je policie potřebná při hlídání hranic, nebo vynucování karanténních opatření. Jenže laik ví kulové, kariérní politik se vyzná lépe. Vtírá se myšlenka, jestli něco podobného napadne také českého ministra vnitra Hamáčka. Svou zažraností proti „extremismu“, hlavně „předsudečné nenávisti“, je nechvalně proslulý. Za koronavirové krize mu poněkud stoupá popularita, a s ní mu jistě stoupá i sebevědomí.

Máte co říct k tématu? Máte zajímavé informace, nebo dobré tipy, kde je sehnat? Či dokonce umíte napsat článek? Pošlete nám ho!, rádi ho zveřejníme. Po identitě našich přispěvatelů nepátráme a jejich texty klidně zveřejníme i anonymně, nebo pod přezdívkou, necháváme na nich, jak si vyberou. Na zveřejnění jejich informačních zdrojů rovněž netrváme. Dobře víme, že v liberální demokracii to je se svobodou slova občas velmi podivné.


Sdílet

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *