Velká Británie. Kriminalita prudce roste, ale policie se raději zabývá poradenstvím při seriálech pro mladé Hollyoaks v rámci boje proti nenávisti

Sdílet

Kriminalita v Británie prudce roste a to o +19% ročně! mezi odborníky a veřejností panuje jednotný názor, že za nárůstem kriminality stojí imigrantské gangy.

Britská policie má ale neuvěřitelné priority. Například oddělení prevence začalo spolupracovat při tvorbě seriálu pro mladé Hollyoaks, který vysílá Channel 4. Hrdina seriálu se totiž zradikalizuje a je vtažen do pravicového násilí. Podle policie je to prý obrovská příležitost, jak upozornit na znaky pravicové radikalizace u (bílé) mládeže. Je to velmi podivný trend, kdy se britská policie primárně věnuje tzv „zločinům z nenávisti“, ale skutečnou kriminality řeší stále méně úspěšně, nebo jí neřeší raději vůbec.

Člověka ale přirozeně napadá otázka, zda se podobně aktivně policie hodlá věnovat i islámskému radikalismu, který je zjevně na vzestupu.

Velmi nám to připomíná českého ministra vnitra z CSSD Hamáčka, který místo potírání bující imigrantské kriminality, raději vyhrožuje Čechům trestním stíháním za neškodné výroky na internetu.

David Kraus


Sdílet

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *