Německo má plán: z uprchlíků se stanou učitelé

Sdílet

Zemská vláda v německé spolkové zemi Porýní – Vestfálsko (koalice CDU a FDP) přišla s převratnou myšlenkou jak vyřešit problém s nedostatkem učitelů a nezaměstnanost (nezaměstnatelnost) syrských válečných uprchlíků z Afganistanu, Iráku, Bangladéše, či Nigérie. Vyškolí uprchlíky na učitele. Prý se tak využije kvalifikace uprchlíků z jejich domovin. Vláda ve spolupráci s univerzitami v Bochumi a Bielefeldu vytvoří program „učitelé plus“, který bude přeškolovat uprchlíky na německé učitele. Vláda ale zdůraznila, že již nyní je možné, aby si uprchlíci nechali uznat své učitelské vzdělání na německých úřadech.

Německým úřadů je tedy všechno jasné, budoucnost je multikulturní a zářivá. My ale přesto máme několik všetečných otázek.

  1. Jak se z tzv. uprchlíků stanou učitelé, když většina z nich neumí číst a psát? To si sednou do školních škamen s prváky?
  2. Co asi naučí děti učitel, který sám nic neumí?
  3. Kdo to všechno bude platit?
Pozvednou učitelé uprchlící německé vzdělání na afgánskou úroveň?

Kdyby to nebylo myšleno vážně, považovali by sme to za nepovedený vtip. Německé úřady to ale vážně myslí a to je skoro děsivé.


Sdílet

3 Replies to “Německo má plán: z uprchlíků se stanou učitelé

  1. Já myslel, že tam už utíkají hotoví učitelé, inžinýři, doktoři…..a ono h.vno !!! A až je vyškolíte, tak budou mít 3 měsíce prázdnin, málo peněz – tak budou stávkovat, každý rok jim budete muset přidávat 10% platu, zvýší se kvalita výuky, zas budou chtít přidat, pak si od nás půjčíte Valašku na zavedení inkluze, každý žák dostane islámského asistenta…..budete to mít nelehké, naši němečtí soudruzi !!!

  2. ad1) na co umet cist a psat, staci mit namemorovany koran slovo od slova, stejne se o nem nesmi diskutovat
    ad2) ale umi, ono neni jednoduche podrzet ovecku nedej alah kozu ktera ma rohy, aby vas nemohla zranit kdyz s ni provozujete mezidruhove krizeni
    ad3) no prece ty staty co je nebudou chtit mit na svem uzemi,eu ve sve moudrosti proste zavede par dalsich eu dani

  3. Mohli by na školách vyučovat islám. Na znalost Koránu nemusíte umět číst, stačí když vám ho někdo pravidelně předříká a vy se to naučíte nazpaměť.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *