Londýn: Muslimský učitel propuštěn, neuměl číst a psát

Sdílet

Faisal Ahmed byl přijat do elitního výběrové učitelského programu „Teachfirst“, přestože měl „extrémní obtíže s paním textu, potíže se čtením a problémy s porozuměním psanému textu“. Přesto dostal prestižní učitelské zaměstnání na známé londýnské katolické střední škole St. Thomas More Catholic School ve Wood Green. Jelikož jeho znalosti a školní dovednosti byly hluboko pod úrovní jeho žáků, pozval si ho po pár dnech ředitel školy a propustil ho.

Všechno by se podařilo v multikulturní Anglii ututlat, kdyby Ahmed nezažaloval školu za „účelové propuštění a diskriminaci z důvodu postižení“ (údajně trpí dyspraxii). Nicméně soudní při prohrál a celá ostuda vylezla na světlo.

Ukázalo se, že program Teachfirst neinformoval střední školu o „schopnostech“ Ahmeda. Je zajímavé, že tato de facto „neziskovka“ dostávající miliony liber z vládních programů zcela bez problémů zařadila do údajně elitního programu de facto negramotného muslima.

Teachfirst má za cíl v rámci 2 letých programů přivést do škol prémiové absolventy z universit a doktorandských programů. Cíl je zvýšit úroveň výuky na britských školách. Jak si mohli vybrat muslima, který neuměl číst a psát, je přirozeně záhadou. Lze ale předpokládat, že ho nechtěli „diskriminovat“…

Je nutno ocenit odvahu ředitele té školy, který si dovolil propusti muslima a imigranta. To jistě vyžadovalo notnou dávku odvahy v dnešní dekadentní  a k muslimské totalitě kvapící Anglii.

J. Veselý

Máte co říct k tématu? Máte zajímavé informace, nebo dobré tipy, kde je sehnat? Či dokonce umíte napsat článek? Pošlete nám ho!, rádi ho zveřejníme. Po identitě našich přispěvatelů nepátráme a jejich texty klidně zveřejníme i anonymně, nebo pod přezdívkou, necháváme na nich, jak si vyberou. Na zveřejnění jejich informačních zdrojů rovněž netrváme. Dobře víme, že v liberální demokracii to je se svobodou slova občas velmi podivné.


Sdílet

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *