Magdeburg: Syřan napadl a vážně zranil dva Němce. Policie neviděla důvod k zatčení

Sdílet

V hlavním městě spolkové země Sasko-Anhaltsko Magdeburgu napadl 34 letý Syřan zcela bezdůvodně dva mladé Němce. Nejprve v tramvaji bezdůvodně napadl 18 letou gymnazistku, které zlomil nos a poranil oko. Následně pak 28 letého studenta medicíny, kterému způsobil vážné poranění na hlavě. Obě oběti musely být převezeny do nemocnice k ošetření.

Přivolaná policie agresivního imigranta sice zadržela, ale následně „prý neviděla důvod k zatčení“ a pouze ho odvezla na psychiatrickou kliniku. Tak setrval agresivní Syřan několik dnů a pak sám odešel na „reverz“. Německé úřady se de facto snažily celou událost ututlat, stejně jako policie odmítla zveřejnit identitu a národnost agresora a bagatelizovala zranění obětí jako „poranění paže“. Zdá se, že policie jednala přímo podle pokynů tamější zemské vlády ve složení CDU, SPD a Zelení. Všechny tyto strany jsou zcela otevřeně proimigranstké.

Teprve když si rodina napadené a vážně zraněné gymnazistky začala veřejně stěžovat a s ní i pobouřená veřejnost a lékaři označili zranění oběti jako životu nebezpečná, začalo vyšetřování a na agresora byl vydán zatykač. Ten si přesto ale 8 dnů klidně běhal po svobodě. Navíc se ukázalo, že imigrant má již pletky se zákonem za násilné napadení v dalších spolkových zemích. Zemské ministerstvo vnitra nyní celou záležitost vyšetřuje, nicméně lze podle opoziční AfD očekávat snahu o opětovné zametení pod koberec a bagatelizaci celé události.

Stejně šokující bylo pro napadené studenty a jejich rodiny zjištění, že se jich žádný spolucestující nezastal. Třebaže oba volali o pomoc. Podle názoru místních se lidé báli, aby nebyli sami policií zadrženi, že si dovolili čelit fysickému násilí imigrantů a obviněni z rasově motivovaného útoku. Bohužel stejně jako Češi, i Němci jsou dnes právně ve svých vlastních zemích druhořadí občané.

Zpráva se opět objevila pouze v lokálním plátku a oficiální media o ní nejevila zájem. Kdyby ale Němci napadli imigranty, tak by to jistě byla hlavní zpráva všech medií po mnoho dnů.

J. Veselý


Sdílet

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *