Politické neziskovky sužují nejen Evropu

Sdílet

Neziskovky se pokoušejí rozvracet i v Jihovýchodní Asii. Budhističtí Barmánci jsou ale proti. Vypoví Barma zahraniční neziskovkáře opět ze země? Co z toho plyne pro Čechy?

Zdá se, že v Barmě se budhistická většina pomalu nabažila působení zahraničních „neziskových“ organizací. Již jim evidentně došlo, že ona „ humanitární pomoc“ je jen záminkou ke vstupu do země a následně se západní „neziskovky“ zaměřují primárně na rozvracení tradiční kultury a vyvolávání místních konfliktů. Cílem je tam umožnit svým globalistickým mecenášům (jako třeba Soros, Rothschildové apod.) rozvrat a následné ovládnutí země a s ní spojené drancování místního bohatství a zotročení místního obyvatelstva, či případně jeho genocidu.

Místním v Barmě se to přirozeně nelíbí, proč by také mělo! Proto se začínají organizovat a tlačit na úřady a vládu, aby zahraniční neziskovky z Barmy vyhnaly. Posledním příkladem jsou události z oblasti bývalého královského města Mandalay v centrální části země, kde ve městě Meiktila místní budhisté podepisují petici, aby úřady vyhnaly za země britskou „neziskovku“ MA-UK. Kladou jí za vinu, že záměrně přispívá k rozdmýchávání mezináboženského násilí a nesnášenlivosti.

V praxi to znamená, že ona neziskovka primárně podporuje místní muslimskou menšinu a rozeštvává jí proti většinovým budhistům. Se zahraniční podporou v zádech se agresivní muslimové přirozeně cítí silní a začínají si dovolovat věci, které dříve byly nemyslitelné. (Například násilí vůči nemuslimským ženám, které pro jejich nemuslimský oděv a chování považují za „děvky a sexuální otrokyně“, což ostatně vidíme každý den v Západní Evropě).

Ostatně nebylo by to poprvé, kdy barmské úřady vypověděly ze země zahraniční neziskovku. Před časem (v roce 2014) se to stalo v případě „Lékařů bez hranic“.

Ti byli na počátku dodnes trvající krize s Rohingy, tedy ilegálními muslimskými imigranty z Bangladéše. Které opět zahraniční neziskovka zvýhodňovala proti většinovému obyvatelstvu a přispívala tak k mezietnickému napětí, které vyvrcholilo ozbrojenými útoky muslimských militantů, sponzorovaných Pákistánem a Saudskou Arábii (a tajně podporovaných Západem), na pozice barmské armády a policie. Jenže tehdy muslimští Rohingové a jejich mecenáši narazili na rozhodný odpor barmské armády a úřadů a po prohraných bojích byli nuceni se vrátit do Bangladéše – své původní vlasti.

Pro úplnost musíme dodat, že v Barmě působí i nechvalně proslulá česká „neziskovka“ Člověk v tísni a dobré jméno tam naší zemi rozhodně nedělá.

Nicméně jedno poučení z toho plyne, možná bychom se mohli od Barmánců jako Češi poučit a také těmto podivným, ze zahraničí sponzorovaným neziskovkám trochu přistřihnout křidýlka, co myslíte?

Martin Fingerland, spolupracovník portálu Česká věc, Hua Hin, Thajsko

Máte co říct k tématu? Máte zajímavé informace, nebo dobré tipy, kde je sehnat? Či dokonce umíte napsat článek? Pošlete nám ho!, rádi ho zveřejníme. Po identitě našich přispěvatelů nepátráme a jejich texty klidně zveřejníme i anonymně, nebo pod přezdívkou, necháváme na nich, jak si vyberou. Na zveřejnění jejich informačních zdrojů rovněž netrváme. Dobře víme, že v liberální demokracii to je se svobodou slova občas velmi podivné.


Sdílet

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *