Prezident konvertoval k judaismu, zlato odvezl k soukmenovcům a 40% tamější populace uvrhl do otřesné bídy. Uhádnete tu zemi?

Sdílet

Pokud chcete vidět sociální experiment a la protokoly „knížat zloby“ v přímém přenosu, tak přejeďte k nám do Argentiny.

Tady byl dosazen k moci pRezidnet J. Milei a začal pěkně od podlahy. (Před volbou mimochodem konvertoval k judaismu.) Po necelém roce zavádění „liberálních reforem“ a nahrazení místní měny americkým dolarem se více než 40% obyvatel ocitlo v existenční chudobě. Musí řešit, co budou zítra jíst a kde budou spát. Jejich děti běžně hladoví a nechodí do školy.

Prezident Milei překvapivě odvezl všechny argentinské zlaté rezervy do Londýna k jeho dnes už soukmenovcům od Mrtvého moře (oficiálně se jedná o zástavu za půjčku na „finančních trzíchů). Odtud je už nikdo nikdy neuvidí. Podobně jako bývalý „český“ guvernér ČNB Tošovský za české zlaté rezervy vyměnil jakési cenné papíry a dožívá v luxusu v USA. Milei nejspíš bude po očekávaném budoucím útěku ze země před rozzuřeným davem také schován na nějaké pěkném pašalíku v zahraničí.

Globální media na oplátku jedou mediální kampaň, jak se reformy v Argentině „daří“ a jak je prezident Milei údajně oblíben…. jenže vysvětlete to půlce populace tady v Argentině, která nemá co jíst a kde spát…

Až vám bude někdo nabízet „liberální reformy“, vezměte hole a žeňte ho ze země.

Juanita Kowar, Mar del Plata, Argentina

článek nemusí vyjadřovat názor redakce


Sdílet

One Reply to “Prezident konvertoval k judaismu, zlato odvezl k soukmenovcům a 40% tamější populace uvrhl do otřesné bídy. Uhádnete tu zemi?”

  1. Stále je dost idiotů, a to i Čechách, kteří těmto kecům naletí. Vzpomeňme jen na Kalouskovu akci „řecký scénář“, kdy začal občany ČR přesvědčovat, že při Paroubkově deficitu 90 miliard, že nás čeká kolaps jako Řecko. Pravice díky tomu vyhrála volby, nakonec nasekat Kalousek za jeho ministrování daleko větší deficity než Paroubek, a hlavně, dnes při Fialově deficit 350 miliard Kč nikdo už řecký scénář nevzpomíná, ani sám Kalousek. A ten se znovu cpe do politiky a přijde již s jednou osvědčeným kouskem, a to- konsolidace veřejných financí. Těch idiotů je tu dost, aby mu na to podruhé skočilo.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *