Jak se uměle vytváří antisemitismus. Příklad z Londýna

Sdílet

V souvislosti s konfliktem v Gaze a brutálním postupem jednotek izraelské armády vůči palestinským civilistům, došlo k velkému rozhořčení mezi západní veřejností a tam žijící muslimskou komunitou. Přece jenom je pro veřejnost vraždění palestinských žen a dětí už trochu moc a izraelská propaganda o teroristech z Hamasu už nestačí. Proto se židovští aktivisté a media rozhodli vsadit na vyzkoušenou kartu „antisemitismu“. Navíc se rozhodli, že si nejlépe poslouží sami a začali uměle vyvolávat incidenty s propalestinskými demonstranty.

Třeba tady v Londýně. Jistý židovský aktivista Gideon Falter se pokusil vyvolat konflikt behem demonstrace za mír a ukončení utrpění palestinského obyvatelstva. Policie mu v tom zabránila, pochopila totiž, že jde o provokaci. Falter (uplně náhodou s židovskou kipou na hlavě) chtěl prý jen přejít ulici, po které také náhodou zrovna kráčeli účastníci oné demonstrace. Policisté mu sice nabídli ochranu a doprovod kolem průvodu, to ale Falter odmítl. Falter je členem židovské neziskovky CAA – campaign against antisemitism (kampaň proti antisemitismu), která je podobnými akcemi již známá.

Pak už vše jelo podle obvyklého scénáře, Židé se prý tady v Londýně bojí veřejně ukázat znaky své víry“, prý je to strašný antisemitismus z řad policie a veřejnosti. Šéf policie prý musí rezignovat, musí se posílit výuka proti antisemitismu na školách…. Cílem podobných akcí je jednak vyvolat pocit viny u veřejnosti, že se „chudáků Židů nezastala a nechá jim ubližovat“ a ideálně i dosáhnout dalších omezení případné kritiky Židů pomocí represivních zákonů o „nenávisti, antisemitismu atd.. to znají i Češi na vlastní kůži.

Jenže pak se ukázalo, že existuje video, kde se Falter opakovaně pokoušel projít průvodem a vyvolat koflikt s demonstranty a jednalo se o cílenou provokaci z jeho strany. Byla to nakonec ostuda… tak se dělá ten „antisemitismus“. Když není, tak si ho vytvoříme, nebo někdy i vymyslíme sami.

Historickým paradoxem je, že mnoho pro palestinských protestujících se rekrutuje z řad zde žijících muslimů. Přitom to byli právě židovští intelektuálové, aktivisté, novináři, či mecenáši, kteří prosazovali a podporovali masovou imigraci z muslimských zemí do Spojeného království. Kdo jak zaseje, tak sklidí, chtělo by se říct.

Sára Stein, New York City, USA, tč, pobývá pracovně v Londýně

obrázek pochází z fb profilu MET police


Sdílet

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *