„Umělci“ a vraždění palestinských civilistů. Na životech gojů nezáleží….

Sdílet

Nedávná trachtace místních umělců zvaná z neznámého důvodu „Český lev“ přinesla zajímavou událost. Slovenský hudebník J. Pastičák (doprovázel tam manželku) měl na klopě odznak s vlajkou Palestiny (a Ukrajiny). Jako vysvětlení uvedl, že nemůže souhlasit s vysokým počtem civilních obětí mezi palestinským obyvatelstvem ze strany izraelské armády. Hned se na něj vrhla smečka „umělc§, novinářů, politiků a aktivistů“. Prý podporuje terorismus, protože v Gaze prý vládne organizace Hamas. Vraždění civilního obyvatelstva je prý spravedlivá odplata za podivný útok Hamasu na Izrael před několika měsicí. Oni snad jsou podle této logiky teroristé i palestinští kojenci a staré ženy.

Co k podobné hysterii „umělce“ vede?

Část z nich jsou vlastenci od Mrtvého moře a tak hájí zájmy svých soukmenovců, to by se snad dalo ještě pochopit. Omluvit lidsky takový postoj ale nelze. Lidský soucit s palestinskými civilisty tihle lidé asi nemají, pro ně nejsou Palestinci lidé a jejich náboženští vůdci je v tom opakovaně utvrzují.

Smutný je ale pohled na umělce goje? Člověk sice možná chápe, že si nechtějí rozhněvat mocné mezi vlastníky medií a věřejnoprávních stanic (ČT, ČRo) atd., vždyť jsou na nich existenčně závislí Proč ale raději nemlčí? To jim není ani trochu líto těch palestinských dětí a matek?! To snad nejsou lidé? Ukazuje to na jejich velmi nízkou lidskou úrověň, na kterou veřejnost často zapomíná. Na životech gojů přece nezáleží, chtělo by se říct. Je ti hlupáci nechápou, že dneska jsou to Palestinci a zítra to mohou být klidně oni….

Umělci vždy lidsky patřili mezi spodinu společnosti a nic na tom nezměnil a nezmění ani napomádovaný Hollywood, nebo nějaký „Český lev“.

Jedno je ale jisté. J. Pastičák je veřejně odepsanou osobou a v branži už si dnes ani neškrtne….

J. Pastičák s manželkou, na klopě má palestinskou vlajku hned vedleodznaku podporujícího Ukrajinu, foto převzato z veřejného profilu


Sdílet

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *