Divadelní představení jen pro černé, bez „civějících bělochů“. Anti-bělošský rasismus zachvátil Londýn. Umělci jsou nadšeni

Sdílet

V londýnské divadelní čtvrti West End budou mít dvakrát za měsíc představení pouze pro černé návštěvníky. Cílem prý je nabídnout černým divadelním divákům umělecký zážitel bez bělošského civění (white gaze). Bude se jednat o divadelní hry o otroctví Slave Play od amerického autora J. O Harrise. Hra bude mít hvězdé obsazení a mezi herci se objeví třeba K. Harrington (Hra o trůny).

Podle autora hry se bude jednat o dílo o antirasových vztazích, sexu a moci.

Běloši nebudou na představení vítáni. Byť určitou naději na vstup mají. Oficiálně je totiž představení určeno pro návštěvníky, kteří se „identifikují jako černí“. Současné konstruktivistické teorie by něco takového měly teoreticky umožňovat, ale pochopitelně bělochům bývá v podobných případech měřeno jiným metrem.

Překvapivě“ nikoho zjevný rasismus proti bělochům v Londýně něpřekvapuje ani nepohoršuje. Bílá Británie je na odpis, tak se rovnoprávnost vykládá pouze jednosměrně. Česi na tom bohužel nějsou lépe. Je čas to vzít na vědomí a začít to měnit!


Sdílet

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *