Čínský disident kritizoval Izrael, hned mu zrušili v Londýně výstavu. Kdo nám vlastně vládne?

Sdílet

Známý čínský disident a umělec Ai Weiwei měl mít dlouho plánovanou výstavu v londýnské Lisson Gallery. Jenže čínský disident ještě nepochopil, že jisté vyvolené skupiny obyvatelstva se kritizovat nesmí. Jinak by si nejspíš odpustil kritiku Izraele za velmi brutální násilí proti palestinskému civilnímu obyvatelstvu na palestinském území.

Sotva to dopsal na sociální sítě, tak mu galerie hned oznámila, že výstavu ruší. „Prý není vhodný čas“. Divné je, že před tímto postem žádný problém nebyl. Čínský disident ale není jediný, kdo je najednou konfrontován s tím, že svoboda slova platí jen pro někoho a všichni jsou si sice formálně rovni, ale někteří jsou si rovnější! Greta T. by o tom mohla vyprávět. Do nedávna miláček medií s její šílenou klima agendou, ale jen se otřela o Izrael , tak je z ní najednou vyvrhel.

Pokud si chce Ai Weiwei zachránit umělecou karieru, pak bude muset provést veřejnou sebekritiku, ale ani pak není jisté, že bude vzat opět na milost. Pokud je to zásadový člověk, pak bude muset přijmout jiné zaměstnání.

Kdo myslíte, že na Západě skutečně vládne? „Volené“ vlády jako Babiš, nebo Fiala?!

Sára Stein, NYC, USA

Dokud čínský disident podporoval imigraci, tak byl u režimu v oblibě. Kritikou Izraele ale jeho umělecká kariera na Západě skončila…


Sdílet

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *