Turecko snižuje věk odchodu do důchodu. Turecko Ukrajincům zbraně nedaruje, ale prodává a také neživí statisíce převážně ekonomických uprchlíků z Ukrajiny. Proč je to v ČR jinak?

Sdílet

V souvislosti s nedávným vyhlášením vlády o všeobecném zvyšování daní a pozdějším odchodu do důchodu je potřeba si připomenout nedávné události z Turecka. V rámci předvolební kampaně snížil stávající prezident Turecka Erdogan věk odchodu do důchodu pro 2,5 lidí z řad státních zaměstnanců (tedy i učitelů, poštovních zaměstnanců atd.). Celé to prý bude stát asi 13 miliard dolarů. ale Turecko je v rozpočtu najde.

Proč si to údajně rozvojové Turecko může dovolit a „vyspělá liberální demokracie“ v Česku nikoliv?

Tak třeba se podívejte na příklad s Ukrajinou. Turecko na Ukrajinu rovněž posílá zbraně, ale nechává si za ně tvrdě platit. Česká loutková vláda vše daruje zadarmo. Turecko nehostí stovky tisíc ukrajinských převážně ekonomických uprchlíků, kteří přišli do Česka za příjemným životem včetně veškeré zdravotní péče zcela zdarma! Pak není divu, že „česká“ vláda nemá peníze pro české občany, když podle příkazu zahraničních protektorů musí financovat válku na UKrajině a hostit už možná 750 tisíc Ukrajinců.

Z hlediska suverenity je na tom než běžný Čech lépe i kdejaký Turek. To jsme to tedy po roce 1989 dopracovali….. Je čas to radikálně změnit!

ouředník


Sdílet

2 Replies to “Turecko snižuje věk odchodu do důchodu. Turecko Ukrajincům zbraně nedaruje, ale prodává a také neživí statisíce převážně ekonomických uprchlíků z Ukrajiny. Proč je to v ČR jinak?

  1. Dokud bude zbabělý český národ mlčet, tak si s ní bude tato vláda vytírat své pozadí. Je to zbabělost doplněná o práskačství. Včera jsem řval u Muzea, že mají sundat ten žlutomodrý hadr a dohnala mě policie, že prý dostali anonymní udání na číslo 158, že tam někdo vede proruské řeči u Muzea. Práskačství, jako za německé okupace, k tomu nakonec i vláda vyzívala, z toho se chce zvracet.

  2. Dostupné informace nám říkají jak na tom je vztah TR-USA,kde si turci drží svou suverenitu a právo rozhodování,natož aby byli jejich mopslíkem jako Česko.
    Od toho se odvijí i vztah k ukrajinským uprchlíkům a k Ukrajině.
    Už brzo budeme splácet se slováky dluh Ukrajiny za nějž jsme u Evropské banky zaručili,navíc nám USA předložilo účet na 142 miliard ,-kč za zbraně pro úkáčka.
    Jsem rád,že pokud padneme na hubu ,tak všichni ,voliči i nevoliči vládní squadry.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *