Orbán se neorientuje na Rusko, ale na uplně jinou zemi. Zprávy přímo z Budapešti

Sdílet

V oficiálních mediích v Česku se stále píše, že maďarský premiér Orbán se orientuje na Rusko a Putina. To je naprostý nesmysl a každý, kdo žije v Budapešti a má v hlavě kousek mozku, to potvrdí. Orbán se orientuej hlavně na Čínu. Budapešť je plná Čiňanů, ve školách je spousta čínských dětí a to nejenom na drahých soukromých mezinárodních anglických školách pro děti expatů! I běžný Maďar v Budapešti má ve třídě alespoň jednoho čísnkého spolužáka. V Budapešti vznikl chinatown (Monori center), kdy si připadáte jako v Shanghaji, nebo v Hongkongu. Po celé Budapešti a dalších velkých městech vznikají čínské restaurace, tržnice a obchody. Prudce se rozvíjí čínská kriminalita (drogy, pašování imigrantů, padělky, cybercrime atd.) Orbánova vláda ale zavíra oči a dělá, že to nevidí.

Orbán také jako jediný v EU dovolil dovézt čínské vakcíny proti koronaviru Sinovac a běžně se jimi tady v Maďarsku očkovalo.

Jaké to bude mít pro Maďarsko důsledky nevím, ale problémy to jistě přinese. Čina má velmi agresivní zahraniční politiku a žádné přátele, pouze kolonie. Stane se čínskou kolonií i Maďarsko? Je výměna Ameriky za Činů dobrý nápad?

Ondra Š. z Budapešti pro www.ceskavec.com


Sdílet

One Reply to “Orbán se neorientuje na Rusko, ale na uplně jinou zemi. Zprávy přímo z Budapešti”

  1. tak Cina nema zadne kolonie, dela hlavne to co jim prinese vyhody, potrebuje se zbavit bilionu dolaru a skupuje vse co se da, zemedelskou pudu v Africe firmy na Zapade atd. Je samozrejme veci kazde zeme jestli chteji byt vazalove nejakeho velkeho bratra, pokud budou Madari stejne ulisni vuci Cine jako ta ceska politicka sberanka, skonci asi podobne. Horsi nezli byt vazalem Amrdolskych dobytku to byt nemuze, Cinani nikomu nepredpisuji jake ma mit pohlavi, jestli ma zakazat slovo matka a otec,nebo kolik ma platit na klima magorinu. Zadny stat nema a nikdy nemel pratele, maximalne partnery pouze pokud jsou jejich zajmy stejne. Cina je samozrejme diktatura, to je ale Amrdolstan tez, od sveho zalozeni tam nikdy nemeli demokracii, pouze republiku elit,akorat pouzivaji jine metody k ovladani tupeho stada.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *