Vláda „Ukrajince“ Fialy prý snížila závislost na ruské ropě na 4%. Podle západních medií se ruská ropa do Evropy dováží v tankerech a přeprodává s vysokou přirážkou jako „americká“ ropa. Ví o tom Fiala a lže veřejnosti, nebo je jen poslušný hlupák ve velké geopolitické hře?

Sdílet

Podle halasného vytrubování vlády „Ukrajince“ P. Fialy a prorežimních medií došlo k údajnému snížení závislosti na ruské ropě na pouhá 4% z celkové spotřeby. Jako zdánlivý protimluv pak působí zprávy velkých západních agentur a medií, které popisují obří flotilu ruských (či Ruskem vlastněných) tankerů v počtu kolem 600, které převážejí ruskou ropu a ropné produkty do celého světa a mimo jiné i do Evropy.

Pravda je, že se sice snížily výrazně dodávky ropovodem Družba, který vede do ČR z Ruska, ale většina ropy, která se dál v Česku prodává, je z Ruska. Jen tam přijela na lodi a je prezentována jako „neruská“ ropa. Funguje to zhruba takto. Ruská ropa se nalodí na tanker a opustí ruský přístav, na moři dojde k přeprodeji ropy na nějakou západní společnost (většinou americkou společnost ideálně sídlící v nějakém daňovém ráji) a dříve ruská ropa je najednou americká (katarská apod.) a loď k klidu zamíří do některého evropského ropného terminálu, kde se ropa vyloží a je ropovodem přepravena do Česka tam s vysokou přirážkou prodána. Ona se v ČR ani jiná ropa (než ta z Ruska) zpracovávat moc nedá, protože rafinerie jsou postavené na zpracování právě těžké ruské ropy.

Klíčovou otázkou je, zda tohle všechno P. Fiala a jeho „ukrajinsko taiwanská“ vláda ví? Ví o tom třeba „zmocněnec pro energetiku“ V. Bartuška? Znají pravdu a bezostyšně lžou české veřejnosti a podílejí se vědomě na ničení vlastního národa a státu? Nebo je to jen banda poslušných hlupáků, kteří věří bez výhrad každému příkazu, který jim jejich zahraniční pán udělí? Dá se předpokládat, že část prorežimních politiků (Vystrčil, Pekarová, Pavel, Zdechovský apod.) patří do kategorie užitečných idiotů a oněm zprávám opravdu věří. Na druhou stranu nejbližší poradci P. Fialy, lidé jako T. Pojar, V. Bartuška pravdu nepochybně znají a tak jí pravděpodobně zná i P. Fiala. Co je horší vědomě lhát, nebo být za užitečného idiota? Výsledek je stejný, ale vina výrazně odlišná. Podle toho bude potřeba tyhle lidi jednou posuzovat. Za vědomou zradu vlastního národa (či hostitelského národa) by měl následovat vždy ten nejtvrdší trest.

Podobnými tankery se dál převáží ruská ropa a plyn do Evropy, jen se draze přeprodává jako „americká“ ropa a plyn

Sdílet

One Reply to “Vláda „Ukrajince“ Fialy prý snížila závislost na ruské ropě na 4%. Podle západních medií se ruská ropa do Evropy dováží v tankerech a přeprodává s vysokou přirážkou jako „americká“ ropa. Ví o tom Fiala a lže veřejnosti, nebo je jen poslušný hlupák ve velké geopolitické hře?”

  1. V Americe z niceho nic v Lednu zvysili cenu plynu pro domacnosti 0 200-300 % coz mnoho lidi financne neunnese,neb inflace je vsude kam se podivas a jelikokz vlastne vse jede na dluh a credit carty tak dopady budou asi nehezke pro lidi kteri plati najem auta pojistky dluhy na skolu pojistky zdravotni na auta taxi na domy (property tx) a dalsi skryte platby ktere defacto neni mozne z normalniho platu vydrzet .Plyn asi zkapalnuji a v tankerech vozo do Evropy ,ale nikdo nezduvodnil ten narust cen . N aPentagon jd erocne temer trilion $ a to je ta oficialni cast kde jsou vydaje na CIA skryty fond na tajne operace ja udajne 50 bilionu Hlavne ze Putin pry jiz vse prohral .

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *