Na Ukrajině se formuje „polská legie“. Je to další krok k otevřenému zapojení Polska do války proti Rusku

Sdílet

Propagandistický video kanál ukrajinského režimu Kanal13 přinesl zajímavou zprávu. Na Ukrajině se prý formuje „polská legie“ Poláků dobrovolníků, kteří chtějí bojovat proti Rusku. Polská vláda současně patří mezi hlavní podporovatele ukrajinského režimu a o tajném zapojení polských jednotek do bojů si cvrlikají vrabci na varšavských střechách již od loňského jara.

Vytvoření „polské legie“ je zjevně jen další PR manévr, který má připravit polskou veřejnost na plné zapojení Polska do války s Ruskem. Media jistě brzy přinesou dojemné články a reportáže o statečných polských dobrovolnících, kteří bojují na Ukrajině za polskou věc. Polsko si nárokuje západní část Ukrajiny (Lvov a okolí), která po 1. světové válce patřila Polsku. Po druhé světové válce došlo k posunutí polských hranic na západ a došlo i přestěhování polského obyvatelstva do Slezska, odkud bylo vystěhováno německé obyvatelstva. Velkopolské ambice jsou mezi polskou elitou stále živé. Bohužel vždy dopadly pro polský národ katastrofou. To ale polské elity nezajímá.

Mezi polskými vlastenci se naopak ukazuje na údajný židovský původ současné ( a předchozí) polské politické elity, která údajně pracuje s židovskými vládci Ukrajiny na obnově Velké Chazárie, původní vlasti aškenázských židů.


Sdílet

2 Replies to “Na Ukrajině se formuje „polská legie“. Je to další krok k otevřenému zapojení Polska do války proti Rusku

  1. Ve Španělsku v r. 1936 bojovaly ČS dobrovolnické jednotky na straně komunistů a taky to neznamenalo zapojení ČSR do války. V SSSR bojovala španělská Modrá divize proti komunistům a taky to neznamenalo zapojení Španělska do války proti SSSR. Ale v 1 máte pravdu: Na Ukrajině bojují už 2 ruské dobrovolnické jednotky proti Putinovu Rusku, jedna z nich je Legion Svoboda Rossiji: https://www.youtube.com/@legionoffreedom/videos Takže to asi znamená, že Rusko je do bojů na Ukrajině určitě zapojeno :-))

    1. Jeden „drobný“ rozdíl tu je, ty „dobrovolnické jednotky“ jsou zcela otevřeně jednotky polské armády bojující podle rozkazu polské vlády a jejich zahraničních pánů. Slyšel jste někdy o Operaci The other Theather a Air America? Neslysel?! to je škoda 🙂

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *