Závěrečný volební meeting kandidátů 5 koalice bude na Olšanských hřbitovech v Praze. Ucházet se budou i o hlasy padlých rudoarmějců. Bureš chce vzývat rabín Loewa a jeho věrné na starém židovském hřbitově

Sdílet

Volební kampaň před prezidentskými volbami nabírá na síle a kandidáti 5 koalice dali na rady amerických poradců a chtějí oslovit opravdu všechny voliče. Proto budou mít závěrečný volební meeting na Olšanských hřbitovech v Praze. Zde je pohřbeno mnoho voličů – příznivců liberální demokracie. Mezi kandidáty propukl menší spor, zda se ucházet i o hlasy tam pohřbených rudoarmějců. Podle generála Pávka by dnes určitě byli proti Putinovi, kandidátka Maruše v nich viděla nejenom obhájce západních hodnot, ale i zájemce o doktorandské studium na jisté brněnské VŠ. Polonahý Hilsner byl sice proti, prý ruským švábům se nedá věřit ani po smrti natož u hlasovacích uren, ale umlčel ho kandidát LGBT++ strany Rybář slovy „i Brežněv byl Ukrajinec a rozhoduje každý hlas“.

Na to reagoval osvobozený kandidát Bureš, který se rozhodl aktivovat voliče na starém židovském hřbitově na Josefově u hrobu rabína Loewa. Tamější hřbitov sice není tak velký, ale nebožtíci tam leží v několika vrstvách.

Kandidáti 5 koalice tomu chtějí čelit zvláštní kampaní na novém židovské hřbitově, který je součástí Olšanských hřbitovů, hodně si slibují i od podpory spisovatelů F. Kavky a Oty Pavla.

Kandidáti občanské společnosti chtějí ale oslovit voliče i na největších hřbitovech ve všech krajských městech.

U voleb se očekává vysoce nadprůměrný počet voličů. Bruselský statistický ústav hovoří o očekávaných 20 milionech odevzdaných hlasů z celkového počtu 8,5 mil. registrovaných voličů. To ještě v novodobé historii českých voleb nebylo a nezmohli se na to ani komunisté. Ti to nikdy nedotáhli dál něž ke 100% ze 100% možných! Jenže vyspělá liberální demokracie takové omezující hranice naštěstí nezná!


Sdílet

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *