Státní nakladatelství pěstuje bizarní kult Václava Havla. Guru Havel dětem…

Sdílet

Na rohu Václavského náměstí a Vodičkovi ulice je prodejna nakladatelství Academia, které patří Akademii věd. Vedení knihkupectví kromě své práce provozuje v prodejně bizarní kult prvního českého prezidenta Václava Havla.

Knihy o Havlovy jsou umístěny mezi dětskou literaturou ve výloze (hned vedle knih o „Evropě a jakési krávě .-)), Přitom V. Havel zrovna k dětem nijak pěkný vztah neměl, sám žádné vlastní neměl a dokonce jednu partnerku donutil cynicky k potratu. V jiné výloze visí obrázek V. Havla a jím propagovaný slogan „Pravda a láska vítězí nad lží a nenávistí“.

Vytváření kultu V. Havla mezi samozvanými „lepšími vzdělanými lidmi“ nabývá rozměrů Severní Korea a Kim Ir Sena a je navýsost směšné! Nepřijatelné je, že ho propaguje veřejná instituce žijící z peněz daňových poplatníků!

Bohužel podobný havlistický kult propagují i další státní instituce jako Národní muzeum apod. V. Havel neměl s vědou vůbec nic společného a naopak byl proti podpoře skutečné české vědy a aktivně proti české vědě působil jako politik.

Kniha glorifkující C. Havla mezi dětskými knížkami ve výloze knihkupectví akademia

Sdílet

One Reply to “Státní nakladatelství pěstuje bizarní kult Václava Havla. Guru Havel dětem…”

  1. ## Comment SPAM Protection: ShieldPRO marked this comment as „SPAM“. Důvod: Failed AntiBot Verification ##
    Naučte se gramatiku: Vodičkovi ulice – VodičkovY ulice. knihy o Havlovy – o Havlovi.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *