40 000 britských státních úředníků musí chodit pro pomoc do potravinových bank. Jinak by měli hlad. Vládu ale zajímá jen válčení na Ukrajině. V Česku je to stejné

Sdílet

Podle informací z britských oficiálních medií je v Británii již 40 000 státních úředníků, kteří musí využívat služeb potravinových bank, aby neměli hlad. Jejich platy jim už dávno nestačí na důstojný život. Odpovědí vládě má být výstražná stávka státních zaměstnanců, které se prý bude účastnit nejméně 100, tisíc úředníků.

Británie je velmi vážně zasažena uměle vyvolanou inflací a energetickou krizí, ta postihla životy chudších a středních vrstev, které se rychle propadají do chudoby. Vládní a ekonomické elity země ale životy běžných Britů vůbec nezajímají. Británie se plně zapojila do války na Ukrajině. Na Ukrajinu jsou dodávány těžké zbraně, které obsluhují britští vojáci (oficiálně mají statut dobrovolníků), britskému režimu jsou uvolňovány půjčky na platby za britské zbraně a pomoc. Je nutné zdůraznit, že Velká Británie Ukrajině nic nedaruje, ale vše prodává a Ukrajina bude muset vše věřitelům z Londýna zaplatit. Na válčení na Ukrajině zbraně jsou, na pomoc chudý doma už ne.

V Česku je to bohužel úplně stejné. I tady tam prorežimní loutky zajímá pouze válčení proti Rusku a na místní lidi kašlou. Jeden rozdíl tu ale je, že „česká“ vláda vše na Ukrajinu daruje a nic za to nechce.


Sdílet

One Reply to “40 000 britských státních úředníků musí chodit pro pomoc do potravinových bank. Jinak by měli hlad. Vládu ale zajímá jen válčení na Ukrajině. V Česku je to stejné”

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *