Bezplatná zdravotní turistika z Ukrajiny začíná decimovat české zdravotnictví. Ukrajinec má všude přednost a vše zdarma. Pár příkladů z českých nemocnic

Sdílet

V ČR je oficiálně registrováno nejméně 500 tisíc údajných „válečných uprchlíků“ z Ukrajiny. Od prvního dne mají mimo hromadu dalších sociálních benefitů zcela zdarma veškerou zdravotní péči. To vedlo k masivnímu rozvoji zdravotní turistiky za kvalitním českým zdravotnictvím. V posledních měsících to začíná nabývat bizarních rozměrů a decimuje to české zdravotnictví, které má sloužit primárně českým občanům. Ti si ho platí ze svého zdravotního pojištění a daní!

Pár příkladů z českých nemocnic, které nám zaslali naši čtenáři

1) Ukrajinská žena (56) z Ivanofrankovské oblasti západ Ukrajiny, kde se nikdy nebojovalo- výměna kolenního kloubu a následná pooperační a lázeňská péče. Náklady v řadech stovek tisíc, hradí „česká“ vláda. Žena se v ČR zaregistrovala jako „válečný uprchlík“ v dubnu, ale okamžitě se vrátila na Ukrajinu, kde normálně žije. V létě přijela s požadavkem provedení operace, která měla být podle našeho názoru provedena již před několika lety. Byla přednostně zařazena do operačního plánu. Veškerou komunikaci s nemocnicí provádí telefonáty z Ukrajiny v ruštině často velmi nevybíravým způsobem se dožaduje přednostní péče. Do českého zdravotního pojištěni nepřispěla ani korunu. Takových pacientů z Ukrajiny má naše nemocnice hned několik.

2) Dítě (7) Chmelnická oblast – západ Ukrajiny, kde se nikdy nebojovalo- onkologické onemocnění – léčeno na Ukrajině ne příliš odborně – rodiče prý neměli dost peněz, aby mu platili drahou léčbu. Rodiče ani neskrývají, že do ČR přijeli kvůli kvalitní léčbě zdarma a o žádný útěk před ruskou agresí nešlo. Náklady na léčbu jdou řádově do stovek tisíc ročně. Jeho rodiče nikdy v ČR nepracovali a nepřispěli do zdravotního pojištění ani korunu, také nikdy v ČR neplatili daně. Předtím byli v Německu, ale tam se jim podle jejich názoru nedostávalo patřičné pozornosti a péče!

3) Žena (27) Vinice středozápadní Ukrajina, kde se nikdy nebojovalo – přijela do ČR porodit. Do ČR se přijela zaregistrovat jako „válečný uprchlík“, když zjistila, že je těhotná pak se zase vrátila na Ukrajinu a dojížděla příležitostně na gynekologické kontroly. Neustále si stěžuje na personál a požaduje služby, které zdravotní zařízení neposkytuje. Po porodu odjede opět na Ukrajinu. Náklady v řádech desítek tisíc, pokud půjde vše hladce.

Není divu, že pro české pacienty není v českém zdravotním systému místo, když ho zabírají oficiálně preferovaní „váleční uprchlíci z Ukrajiny“.

Poznámka redakce. Chápeme rozhořčení mnohých Čechů nad chováním Ukrajinců a zneužívání českého sociálního systému včetně zdravotnictví. Hlavní problém je ale u „české“ vlády, ta je sem pozvala a od prvního dne jim nabídla zdarma zdravotní péči v rozsahu, který překračuje i nároky českých pojištěnců! Fialově vládě to nařídili jejich zahraniční páni. Na tyhle lidi a jejich místní poskoky (Fiala, Rakušan, Pekarová, se zlobte, ty chtějte potrestat, těch se chtějte zbavit. Jak zmizí oni, tak okamžitě zmizí i ukrajinští „zdravotní turisté“.


Sdílet

2 Replies to “Bezplatná zdravotní turistika z Ukrajiny začíná decimovat české zdravotnictví. Ukrajinec má všude přednost a vše zdarma. Pár příkladů z českých nemocnic

  1. Dobře nám tak ,co jsme si za dekády navolili to máme,nakonec se říká ,že lidé mají takovou vládu jakou si zaslouží.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *