Kdo zlikvidoval po roce 1989 české podniky povinnými dluhy? Jakou roli hráli V. Klaus a V. Dlouhý? Koncepce řízení a likvidace národů pomocí dluhu?

Sdílet

Převrat v roce 1989 zastihl mnoho českých státních podniků v překvapivě lepší kondici, než uvádí oficiální historiografie a pro režimní aktivisté. Mnoho z nich totiž bylo zcela bez dluhů a naopak disponovalo slušnou peněžní likviditou na účtech v bankách.

To se ale změnilo hned na začátku, kdy do funkcí ministra financí nastoupil V. Klaus a ministrem hospodářství se stal V. Dlouhý, Podnikům bylo nařízenou veškerou peněžní hotovost poslat státu a financovat svůj další chod prostřednictvím úvěrů, se kterými neměly žádné zkušenosti a hlavně je nepotřebovaly. To časem vedlo k jejich levné privatizaci do rukou zahraničních vlastníků, kteří si levně „kupovali zadlužené podniky“, většinou uměle zadlužené je potřeba dodat!. Zda by české státní podniky konkurenci západních firem přežily je věc jiná, ale šanci to prokázat nedostaly.

Byl to důsledek rozhodnutí, že celá Východní Evropa bude řízena pomocí dluhu. To je koncepce, která pochází již z židovské tory (starého zákona), kde se židům ukládá ovládat ostatní národy pomocí dluhu. Jenže v roce 1990 byla v Německu i alternativní idea, prosazovaná německým bankéřem Alfredem Herrhausenem (ředitel Deutsche bank). Podle jeho plánu měla být východní Evropa masivně oddlužena formou západní pomoci ale ne formou nesplatitelných dluhů (hlavním donátorem mělo být Německo). Jenže 30.11.1989 je Herrhausen zavražděn v Bad Homburku velmi profesionálním atentátem, kdy nastražená výbušnina zabije v pancéřové limuzíně pouze jeho. Viník atentátu nebyl dodnes odhalen a oficiální verze o útoku RAF byla později potichu odvolána pro naprostý nedostatek důkazů a odvolání výpovědí klíčových svědků/údajných pachatelů. Tak mohla zvítězit americká koncepce vedená židovskými bankami, že bývalý východní blok bude masivně zadlužen a řízen pomocí dluhů.

Není bez zajímavosti připomenout, že V. Dlouhý se krátce poté stal zaměstnancem americké židovské banky Goldman Sachs a V. Klaus je již od roku 1990 v alternativních kruzích označován za potomka židovských imigrantů z Ukrajiny s původním jménem jménem Pružinski.

Výsledkem bylo zavlečené Česka (jak naši vlast dnes oficiálně posměšně nazývají naši protivníci) do koloniálního postavení. kdy o politice, ekonomice, vzdělání, imigraci a dalších důležitých společenských otázkách je rozhodováno v cizině a řízení probíhá prostřednictvím místní páté kolony a „šabes kolaborantů“.

Není na čase, aby si Češi vzali svoji zemi od svých nepřátel, kteří je považují za své otroky, zase zpět?

Joe Nowak, Chicago, USA

Článek nemusí vyjadřovat názor redakce


Sdílet

3 Replies to “Kdo zlikvidoval po roce 1989 české podniky povinnými dluhy? Jakou roli hráli V. Klaus a V. Dlouhý? Koncepce řízení a likvidace národů pomocí dluhu?

  1. tento clanek podle mne ignoruje realitu, v dobe kdy Klaus byl premierem se rozhodne zadne zvlastni zadluzovani statu nekonalo, 1996 dokonce kleslo. Jako prezident uz pak na to nemel zadny podstatny vliv. Kuponovka mozna nebyla zrovna idealni ale po bitve je kazdy general. Zadluzovani se rozjelo teprve kdyz jako premier nastoupil poskok Kosher Nostry, Zeman. Krome toho do kuponovky sly predevsim firmy ktere by az na vyjimky patrne stejne zasly. Privatizace bank a podniku „ceskeho stribra“ probehla pozdeji, asi 14% bylo privatizovano mimo kuponovku a 23% si stat ponechal , pripadne privatizoval pozdeji. Tak zvane „ocisteni“ bank na ucet statu a nasledny prodej za hubicku na Zapad vedl Zeman.
    Rovnez pochybuji ze Klaus je zid, jeho nazory a chovani po odchodu z politiky tomu nenasvedcuji. K podepsani Lisabonske smlouvy byl zcela zjevne masivnim natlakem donucen.
    Zidobolsevik Dlouhy naproti tomu se behem sveho ministrovani slusne napasl a skodil predevsim z privatniho sektoru Goldman Sachs banky daleko vic. V dobe jeho ministrovani jsem letal z Zürichu do Prahy a zpet zhruba ob mesic a skoro vzdy jsem toho zmetka videl v letadle s kufrikem, s kterym pak v Zürichu spechal do banky, ten mel uz davno brucet na Mirove.

      1. pokud takove narizeni existovalo, zajimalo by mne kde a kdy to bylo narizeno, tvrdit se da leccos.
        Podle mne prevzala veskere rizeni hned za Vency Flasky Kosher Nostra z ciziny a pokud to probihalo tez za Klause, nemel podobne jako u Lisabonske smlouvy kuraz a byl pouze pasivni divak. Krome toho neslo jen o kuponovku nebo primy prodej statem do ciziny, spoustu firem zprivatizovali byvali bolsevicti reditele a pak je prodali do ciziny. Ovsem nektere dulezite firmy byly privatizovany davno po tom, co Klaus uz nebyl premierem a treba u CSOB bylo dobre videt kdo v tom mel pazoury, zidobolsevik Tosovsky, ktery tez v CNB zaridil zasantroceni ceskeho zlata do ciziny.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *