Fialova vláda záměrně vytváří prostředí pro nedostatek potravin. Pole jsou opět řepkově žlutá díky cíleně nastaveným dotacím

Sdílet

Zahraniční oficiální media již otevřeně začínají mluvit o tom, že Evropany čeká kromě mrznutí v nevytopených bytech i hlad. Ten prý způsobil Putin, když na něj země EU uvalily embargo na dovoz ruské pšenice a dalších obilnin.

Jenže se podle všeho jedná o globální projekt, který má po koronaviru vést k další likvidaci bílých evropských národů tentokrát hladem. ˇUkrajinsko-česká! vláda P. Fialy tomu jde okázale naproti.

Když se projedete po českých a moravských lánech, tak opět uvidíte obrovské žluté plochy oseté řepkou. Důvodem jsou nastavené dotace, které zemědělce nutí pěstovat právě řepku. Ty využíval především A. Babiš k osobnímu obohacení, když si nechal schválit tehdejší vládou ČSSD povinné přimíchávání bio složek do paliva, kde jím vlastněné firmy mají dominantní postavení. Jenže A. Babiš už je dávno od válu a vláda mohla krizi předejít. Ta totiž začala dávno před ukrajinskou krizí.

Jenže Fialova vláda z nějakého záhadného důvodu neudělala nic. Sice neustále bojuje proti Babišovi a chce ho nechat zavřít kvůli kauze Čapí hnízdo, ale řepkové dotace vesele podporuje dál.

ČR je potravinově soběstačná z asi 40-45%, pokud bude po celé Evropě potravinová krize a hlad, tak bude těžké nakupit základní potraviny jinde. Z Ruska je politici záměrně nedovezou a raději nechají Čechy hladovět. Rozum by velel začít okamžitě podporovat pěstování potravin jako pšenice a brambory. Ty vydrží celou zimu a plocha na jejich pěstování je dostatečná. To všechno se dalo udělat cílenou vládní podporou, která takové plodiny zvýhodnila pro zemědělce. Jenže to se neděje. Řepky se bohužel Češi v zimě nenají! Nejhorší je, že se to děje záměrně!

zemědělec


Sdílet

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *