Jak vypadá totalita? Lib. demokracie jako totalitní režim?

Sdílet

Z podpory a propagace terorismu obvinila policie dva lidi. Obvinění se měli dopustit podpory a propagace terorismu v živě vysílaných videích. Odpůrci vládních opatření přijatých v souvislosti s šířením nemoci covid 19 měli takto podněcovat ke spáchání teroristického trestného činu. Obviněným hrozí pět až patnáct let vězení.

Je zajímavé, že policie se nezabývá tím, jestli se jednalo o reálnou hrozbu užití násilí vůči vládním představitelům a zákonodárcům. Policie hlídá emoce občanů! To je v souladu s § 312e Trestního zákoníku. Kdo veřejně podněcuje ke spáchání teroristického trestného činu, nebo kdo veřejně schvaluje spáchaný teroristický trestný čin, bude potrestán až patnácti lety odnětí svobody.

Jednoduchá definice terorismu zni: ‚Terorismus je plánované, promyšlené a politicky motivované násilí, zaměřené proti NEZÚČASTNĚNÝM OSOBÁM, sloužící k dosažení vytčených cílů‘. Násilí je záměrné použití nebo hrozba použití fyzické síly. Toto násilí má vysokou pravděpodobnost způsobit zranění, smrt, psychické poškození, strádání nebo újmu. Politik může v tomto smyslu snadno zaúkolovat státní zástupce, aby prostřednictvím policie stíhala házení shnilých vajec na něj jako teroristický útok. Hození vejce na politika je projevem násilí, které může způsobit psychickou újmu.

Profesionální politik je pak nezúčastněná osoba, protože v demokracii nemá žádnou odpovědnost. V demokracii je každý politikem, proto profesionální politiky nelze brát jinak, než jako běžné občany. Podpora a propagace jsou v tomto smyslu pojímané jako veřejné šíření emocí. Emoce jsou svojí povahou nakažlivé. Tedy, když někdo veřejně vyzve, aby špatnému poslanci dal někdo pár facek, už se stává nebezpečným zločincem. Podporuje a propaguje terorismus. Za minulého režimu, který je pojímaný jako totalitní, podobně přísný paragraf neexistoval. Například můj otec, když veřejně prohlásil, že všichni komunisté budou viset, pouze přišel o práci. Emočně laděné vystoupení proti vládní straně nebylo tak přísně trestané, jako jsou dnes trestané podobné výzvy proti vládnoucí straně profesionálních demokratů.

Demokratický politik snadno získá podporu prostřednictvím masmediálně zmanipulované většiny. V demokracii je každý politik, ale většina politice nerozumí. Proto vždy snadno zvítězí populistický podvodník. Proti tomuto demokratovi už není možné šířit silné emoce, protože tyto emoce jsou snadno interpretovatelné jako podpora a propagace terorismu.

Když někdo bude chtít pověsit demokratického politika, nebude o tom napřed plácat na sociální síti. Pokud jen někdo chodí za svým poslancem a připomíná mu jeho odpovědnost, neznamená to, že chce vůči němu užít násilí. Kdyby to chtěl udělat, natře ho bez varování tyčí mezi oči. Tyto souvislosti musí být jasné i demokratickým politikům. Nicméně, oni chtějí hlídat i silné emoce, které by vůči nim mohly směřovat. Tak vypadá totalita.

V.S.


Sdílet

One Reply to “Jak vypadá totalita? Lib. demokracie jako totalitní režim?”

  1. To, co tu popisujete, to jsou 50. léta 20. století, kdy se perzekuovalo za jiný názor než byla oficiální jediná pravda.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *