Český státní rozpočet má problém na příjmové stráně. Jak zahraniční firmy vyvádějí prostředky z naší země?

Sdílet

Většina oficiálních ekonomických „odborníků“ vždy tvrdí, že český rozpočet má problém pouze na výdajové straně, proto je prý třeba šetřit na službách běžným lidem, propouštět, snižovat důchody, zvyšovat spoluúčast u lékaře atd. Tak je to naučili ve školách podle „západních“ učebnic a oni opakují naučené poučky a media jim je publikují.

Jenže ve skutečnosti je problém úplně někde jinde. Většina ekonomiky je vlastněna cizinci a proto je celý systém nastaven tak, aby cizí firmy mohly peníze vydělané zde vyvézt bez zdanění do zahraničí.

Jak zahraniční firmy vyvádějí zisky? Triků mají několik a nejsou to zdaleka jen nezdaněné dividendy. Proto se na některé podívejme.

  • Manažerské poplatky (management fee) a licence za „značky“ (licence fee) – tohle je oblíbený trik velkých nadnárodních korporací. Tímto způsobem vysávají ze svých poboček každý rok 1-2 (někdy i víc) procent z obratu!!! (nikoliv zisku!) Pokud se jedná o sta miliardové obraty, tak si přestavte kolik by z toho byla daň z příjmu 19%?! Jistě nejméně 100 miliard kč každý rok.
  • Další trik je přeúčtovaní v rámci firmy, kdy zahraniční centrála účtuje/kupuje za takové ceny, že na české pobočce zůstane pouze minimální zisk. Opět se jedná o stamiliardy a tedy obří daňové „optimalizace“ (podvody).

To jsou jen dvě ukázky, kde by se daly získat potřebné prostředky do státního rozpočtu. Jenže „česká“ vláda nic takového nedělá. Proč? Protože je to jen banda protektorátních loutek, které sem nainstaloval Západ reprezentovaný globální finanční oligarchií.

Jistě i šetřit by v rozpočtu bylo kde, Například přestat podporovat dotacemi anti civilizační nesmysly jako obnovitelné zdroje, politické neziskovky, nákupy zastaralých a nesmyslných zbraní v USA, Izraeli atd.


Sdílet

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *