Čekají nás v zimě nevytopené byty a domy? Na Slovensku už energetická společnost radí chudým lidem v noci netopit

Sdílet

Uměle vyvolaná energetická krize v Evropě (vysoké ceny emisních povolenek, válčení s Ruskem, podpora obnovitelných zdrojů atd.) přinese nevídaně vysoké ceny energií pro domácnosti v celé Evropě. To znamená i v České Republice a na Slovensku. Jelikož místní protektorátní „elity“ nehodlají situaci řešit a osudy běžných Čechů a Slováků ostentativně pohrdají, můžeme očekávat ekonomické těžkosti řady domácností (důchodci, mladé rodiny, matky samoživitelky atd.) Situace je opravdu vážná a je patrné, že řada lidí nebude na nové vysoké ceny energií mít.

Přitom třeba Maďarsko a Srbsko, které mají normální vztahy s Ruskem, žádná podobné potíže nečekají. Rusko jim plyn dodá za normální ceny, které si budou moci dovolit i chudí lidé.

Nabízená řešení „elit“ jsou vskutku bizarní. Česká vláda vysvětluje lidem, že jim nemůže pomoci, protože by to bylo „netržní“ a proti EU (snížení DPH na nulu). Na Slovensku zase místní distributor energií radí lidem, aby v noci netopili. Prý se lépe vyspí a ještě ušetří…! ˇUž chybí jen rady, jak méně jíst a koupit si teplý svetr, nebo si ho vyrobit z odpadků.

Celé to arogantní chování připomíná jistou skupinu, která pokud není u moci, tak kňourá, jak jí všichni ubližují. Pokud se dostane k moci, tak je podobně arogantní a poraženým se posmívá…

Jaké to má řešení? Usilovat o odchod z EU, obnovit normální a přátelské vztahy s Ruskem a zamyslet se nad vlastní energetickou soběstačností do maximální možné míry (atomová energie).

Pak nebudou muset chudí Češi a Slováci v zimě mrznout, ani se jim nebudou nějací věční parazité posmívat.


Sdílet

One Reply to “Čekají nás v zimě nevytopené byty a domy? Na Slovensku už energetická společnost radí chudým lidem v noci netopit”

  1. Na chudy lidi musi bejt prisnost jinak zacnou byt doterni a zadaji nemoznosti .Kam by dnesni vlady dosly kdyby dbaly na kazdou reakci
    chudych .To snad maji davat ze sveho ? Nebo co ?

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *