Berlínský balet neprodloužil smlouvu barevné tanečnici a hned je z toho případ rasismu. Vedoucí souboru bude muset chodit na anti rasistické semináře

Sdílet

Berlínský státní balet a jeho vedoucí souboru Barbara Schroederová asi nepochopily novou dobu. Jinak by si vedoucí nedovolila neprodloužit smlouvu barevné tanečnici  Chloé Lopes Gomes, která má francouzské občanství. Ta pochopitelně dala okamžitě věc k soudu a ten rozhodl, že se jedná o zjevný rasismus! Balet musí barevnou tanečnici přijmout zpět a ještě jí zaplatit 16 tis. EUR. Vedoucí souboru se sice bránila zjevně křivému obvinění, které navíc nebylo podpořeno žádnými důkazy. Normálně by muselo následovat zamítnutí žaloby, ale to se dnes nenosí v pokrokové západní Evropě!

Vedení baletu se pochopitelně včas zařadilo na správnou stranu a nařídilo vedoucí souboru účast na anti rasistických seminářích. Tam se dozví, že bílá barva pleti je špatná a barevná dobrá.

Tak si dnes v Německu žijem!

P.S. Francouzská umělkyně už jednou podobnou příhodu zažila, kdy jí smlouvu neprodloužil Balšoj těater v Moskvě, tak ale nařčení z rasismu nepadla na úrodnou půdu a baletka si musela sbalit kufry a odcestovat z Ruska.

Milan v Německu


Sdílet

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *