Fraška volby v Berlíně: volební účast 150%, někde došly volební lístky. Co říkal o volbách na Západě J.V. Stalin?

Sdílet

Minulý víkend proběhly spolkové a někde i lokální volby a referenda. Jelikož byla skoro polovina všech odevzdaných hlasů poslána korespondenčně, tak vzbudily výsledky jisté pochybnosti. Těch pochybností začíná přibývat se zveřejněním konečných výsledků. Tak třeba v hlavním městě Berlíně ve volebních okrscích Reinickendorf a Tempelhof-Schöneberg dosáhla volební účast úctyhodných 150%! Jinde zase došly již během odpoledne volební lístky, kterých ale má každá komise k dispozici minimálně na počet voličů zapsaných ve voličských seznamech. V Prenzlauerbergu zase během voleb byly známy aktuální výsledky v některých volebních okrscích.

Už i oficiálních mediích se začíná mluvit o volební grotesce. Podle některých odborníků možná bude muset dojít k prohlášení voleb za neplatné.

Čtenář si vzpomene na rakouské prezidentské volby. Tam se musely volby kvůli volebním podvodům, které už v liberální demokracii nešlo ututlat, dvakrát zrušit a ten správný kandidát byl zvolen až na potřetí! Také v Rakousku tehdy hrály hlavní roli korespondenční volby a místní volební účast vyšší než 100%!

Co může český volič čekat za týden? Liberální demokraté a občanská společnost to mají při švindlování voleb v ČR trochu těžší, bohužel se stále musí volit prezenčně a tak podvody s korespondenčními hlasy nejsou možné. Není proto divu, že všechny strany odkazu V. Havla: TOP 09, ODS, KDU, STAN, Piráti atd. požadují zavedení korespondenčního hlasování.

Nicméně stále platí nesmrtelný výrok J. V. Stalina, “ volby nerozhodují voliči, ale ten, kdo počítá hlasy“. Ten výrok je obecně známý, ale už se neříká, že Stalin tak komentoval výsledek poválečných voleb v demokratické Francii a Itálii, kde se očekávalo vítězství místních komunistů, ale volby dopadly „překvapením“.

Jaké překvapení asi přichystá občanská společnost voličům za týden? Přesto má ale smysl jít volit a to dokonce i malé „extremistické strany“.

Milan v Německu


Sdílet

2 Replies to “Fraška volby v Berlíně: volební účast 150%, někde došly volební lístky. Co říkal o volbách na Západě J.V. Stalin?

  1. Pokud někdo (totalitní stát) dostatečně zastraší (v „demokracii“ zmanipuluje) voliče, tak už je počítání hlasů tak nějak zbytečné, že, ehm, ehm. A pokud by volby nevyšly, jak chtějí světovládci, musí se opakovat tak dlouho, dokud nedopadnou „správně“.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *