„Nevěřící nám musí sloužit“, pravil duchovní vůdce. Rozhostilo se ohlušující ticho

Sdílet

Kdyby něco podobného řekl křesťanský kněz, tak by bylo v novinách a televizi „halo“. Věrozvěsti „multikulturního světa“ jako Marxová, Stropnický, nebo Dienstbier by neslezli z obrazovky a prvních stránek novin a předháněli by se v příkladech historické netolerance křesťanů k jiným náboženstvím a kulturám. Kdyby to řekl muslimský imám, tak by sice oficiální media mlčela, ale „islamobijci a vlastenci“ jako M. Konvička, nebo P. Hampl by z toho jistě nemohli měsíc spát.

Jenže on to byl tehdy židovský rabín a ne ledajaký. Dokonce vrchní sefardský rabín Ovadia Josef. Přesně řekl následující, „Gójové se narodili jedině proto, aby sloužili nám. Jiné poslání kromě služby národu Izraele na světě nemají. K čemu jsou pohani potřební? Budou pracovat, orat a žnout. My budeme sedět jako páni a jíst.“ Přitom se nejedná o nic mimořádného, rabín se pouze opíral o základní židovské učení Tory a Talmudu. V Talmudu jsou nevěřící (gojové) považováni za zvířata, otroky a majetek Židů.

Najednou bylo hrobové ticho. Oficiální media mlčela, část se pokoušela vše vysvětlit jako „nedorozumění“. Mlčeli antiislámští bojovníci a bojovníci za údajnou svobodu.

Jak vidno, podle nich jsou si všechna náboženství rovna, ale některá jsou si víc rovna.

Joe Nowak, Chicago, USA


Sdílet

One Reply to “„Nevěřící nám musí sloužit“, pravil duchovní vůdce. Rozhostilo se ohlušující ticho”

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *