Západní media začala psát černoch s velkým Č. U bělochů to ale neplatí, barva jejich pleti prý nahrává nerovnosti…

Sdílet

Známé západní tiskové agentury a velká media začínají psát slovo černoch a černý s velkým Č. Týká se to prý především psaní o problematice ras, kultur a etnických záležitostech. Pokud jde o běloch a bílé obecně, tak tam bude nadále používáno malé b.

Jedná se například o noviny The New York Times, stanici CNN, FOX News, anebo tiskovou agenturu AP.

Viceprezident AP John Daniszewski vše vysvětliv zaměstnancům agentury v interním memu: „we agree that white people’s skin color plays into systemic inequalities and injustices, and we want our journalism to robustly explore these problems,“…. „But capitalizing the term white, as is done by white supremacists, risks subtly conveying legitimacy to such beliefs.“. (souhlasíme, že barva kůže bilých lidí nahrává systematické nerovnosti a nespravedlnosti a chceme, aby naše novinařina tento problém robustně řešila.... Ale psaní velkého B., jako to dělají bílí supremacisté by nahrávala podpoře takových názorů).

Po líbání noh černochům a klanění se jim, přichází další kolo demontáže bílé západní společnosti. Cílem podobné „pokrokové“ žurnalistiky je vnutit bělochům podprahový pocit podrobení barevným rasám. Když ale uvážíme, kdo uvedená media vlastní a jaké má dlouhodobé cíle, tak nás to nepřekvapí. Problém není u černochů, ale právě u těch, kteří podobné perverze prosazují. Odváží se lidé konečně ukázat na ně prstem?

Nebo budou Češi čekat až s podobným nápadem přijde nějaký Cemper, Janda, Novotný. Marxová, či Freud?

Agun


Sdílet

One Reply to “Západní media začala psát černoch s velkým Č. U bělochů to ale neplatí, barva jejich pleti prý nahrává nerovnosti…”

  1. Nikdo se nepozastavi nad pripadem Oliverek? Nejdrive pry ta doktorka tlacila na rodice at vyberou penize a ted mu lek nechce nasadit. Maji ho pry nechat umrit! Rodicum je to divne a obratili se na nemocnici v Los Angeles

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *