Vyslechnuto v pražském parku, „salam alejkum. Jak si tu zvykáte?“ Dva arabští mladíci tam prodávali „italskou“ zmrzlinu

Sdílet

Do naší redakce přišel dopis od překvapených rodičů malých dětí.

Minulou neděli odpoledne jsme s dětmi vyrazili do známého pražského parku Parukářka. Je tam krásný výhled na město a několik dětských hřišť a známá hospoda. Také tam vždy panuje pohodová letní atmosféra.

O to víc nás překvapila dvojice mladých zamračených vousatých mužů, kteří prodávali těsně u dětského hřiště italskou zmrzlinu. Zákazníci se zrovna nehrnuli a tak oba pokukovali po kolem jdoucích ženách. Mezi sebou ale mladíci hovořili arabsky. Zaslechla jsem totiž slova jako „šukram, allahu akbar a ještě několik dalších arabských slov“. Za chvíli k nim přišel mladý bílý pár, podle vzezření a oděvu „sluníčkoví lidé“ a zapředl debatu. Mladíci pozdravili „salam alejkum“ a pár se jich zeptal „jak si u nás zvykáte?“ (how are you getting used to here).

Salám alejkum, dáte si italskou zmrzlinu? Pražský park Parukářka

Z toho jsme usoudili, že k nám museli přicestovat nedávno. Co tu ti dva Arabové dělají? Jsou to další tzv. uprchlíci, kteří tu oficiálně žádní nejsou, ale jsou jich plná města!? Jak dlouho nám ještě bude vláda o uprchlících lhát? Za chvíli se budou ženy bát vyjít sami ven jako vedle v Německu, nebo Rakousku!

Nám Hamáček volby zakáže a místo nás budou volit tihle?

rodina z Prahy


Sdílet

2 Replies to “Vyslechnuto v pražském parku, „salam alejkum. Jak si tu zvykáte?“ Dva arabští mladíci tam prodávali „italskou“ zmrzlinu

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *