Řecko zakázalo činnost 22 proimigrantským neziskovkám. Podle vlády jsou to parazité a pijavice

Sdílet

Řecké úřady zakázaly podle nového zákona činnost dalších 22 neziskovek, které se zaměřovaly na dovoz a následnou „péči o uprchlíky“. Tyto nezidkovky musí okamžitě přerušit svojí činnost. V zemi tak aktuálně působí „jen“ 18 proimigrantských neziskovek. Podle nového zákona se musí neziskovky registrovat (od 14/6) a prokázat, že provozují skutečně charitativní činnost. Podle náměstka ministra po pro migraci George Koumoutsakose řada neziskovek společně si společně s „mafií“ právníků a lékařů udělala z dovozu uprchlíků výhodný kšeft. Náměstek je dokonce nazval pijavicemi, které přispívají k ilegální imigraci.

Neziskovky se pochopitelně bouří a nový zákon nazývají diskriminační a stigmatizující. Vláda kritiku odmítá s tím, že řada neziskovek a jejich zaměstnanců jsou parazité a špatní lidé.

Hlavním důvodem zavedení nové legislativy byl raketový nárůst kriminality páchané uprchlíky po celém Řecku. Aktuálně je v Řecku asi 50 000 uprchlíků, v naprosté většině mladých mužů vojenského věku. O ně se v jednu dobu staralo neuvěřitelných 287 neziskových organizací, které se následně hlásily k nové registraci. Povolení k další práci ale nakonec dostalo pouhých 18 z nich.

Ženy a děti ze Sýrie…..

KPI


Sdílet

One Reply to “Řecko zakázalo činnost 22 proimigrantským neziskovkám. Podle vlády jsou to parazité a pijavice”

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *