Iran vyhlásil soutěž karikatur o koronavirové pandemii. „Je to antisemitismus“, stěžuje se Izrael

Sdílet

Íránská vláda vyhlásila mezinárodní soutěž kreslených karikatur s názvem „We Defeat Coronavirus“ (porazíme koronavirus). Celkem se do soutěže přihlásilo 4200 přispěvatelů z 88 zemí celého světa a stránku s vystavenými příspěvky irancatoon.co.ir navštívilo celkem 1 340 000 návštěvníků.

Soutěž a vystavená díla vyvolala pobouření v Izraeli. Prý se jednalo o cílený antisemitismus a štvavou kampaň proti Izraeli. Podle izraelských úřadů Iran opět podporuje nenávist, antisemitismus, konspirační teorie a anti izraelskou agendu. Podle izraelské vlády by se íránské úřady měly věnovat záchraně životů a ne podpoře nenávisti a antisemitismu.

V souvislosti s podivnou epidemií koronaviru COVID 19 se v celém muslimském světě šiří teorie, že se jedná o židovské spiknutí s cílem vyhubit velkou část muslimské populace a zmocnit se nadvlády nad světem.

Některé světové události vyvolaly rozvoj konspiračních antisemitských teorií. Třeba současná epidemie koronaviru, imigrantská krize v Evropě a další…

K těmto náladám bohužel přispěly některé kroky izraelských vládních představitelů, kdy například izraelský ministr zdravotnictví hned po propuknutí pandemie veřejně oznámil, že izraelští vědci začali pracovat „čistě náhodou“ na vakcíně již před propuknutím pandemie a budou připraveni ji začít vyrábět a prodávat během několika měsíců.

Juraj Jánošík


Sdílet

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *