Německý katolický kardinál Marx přispěl 50 000 EUR na dovoz uprchlíků do Německa. Je příbuzný Karla Marxe?

Sdílet

Německý kardinál R. Marx přispěl 50 tisíc EUR na plánovanou operaci United4Rescue (společně pro záchranu), jejíž cílem je dovoz dalších afrických a muslimských uprchlíků do Německa. Jedná se o prostředky z jeho arcibiskupství (nikoliv jeho osobní). Německé katolická církev se spojila a evangelickou církví a společně vypraví vlastní plavidlo pod patronátem imigrantské neziskovky Sea Watch, které bude uprchlíky převážet do Evropy a následně do Německa. Ve středozemním moři nyní operuje nejméně deset lodí neziskovek, které každý den převážejí do Evropy (Itálie, Francie, Španělsko, Řecko) každý den stovky uprchlíků z nejrůznějších koutů světa. Většinou se jedná o mladé muslimské muže.

Kardinál Reinhard Marx je vůbec zajímavá postava a je docela dobře možné, že se jedná o příbuzného Karla Marxe, který se narodil v západoněmeckém Trieru a pocházel z židovské rodiny rabínů (jeho otec ale formálně konvertoval ke křesťanství, kvůli kariéře). Narodil se také v západním Německu (v Gesele), byl biskupem v Trieru (rodiště K. Marxe) a dokonce vydal knihu s názvem „Kapitál“ jako jeho neslavně proslulý jmenovec a možná předek.

Dá se katolická církev ještě zachránit před úplnou zkázou?


Sdílet

One Reply to “Německý katolický kardinál Marx přispěl 50 000 EUR na dovoz uprchlíků do Německa. Je příbuzný Karla Marxe?”

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *