Britský týdeník The Economist vyzývá čtenáře, jezte hmyz, zachráníte planetu. Půjdou jeho majitelé příkladem?

Sdílet

Britský týdeník The Economist býval dlouhá léta považován za medium udávající směr celosvětové ekonomické a politické diskuze. Dnes je jinak.

V nedávném článku Why eating bugs is so popular in Congo (proč je pojídání brouků v Kongu tak populární) se neznámý autor věnuje pojídání hmyzu v africkém Kongu. Při té příležitost autor velebí housenky, kobylky a další brouky jako velmi vhodný zdroj bílkovin, dokonce prý lepší než maso nebo ryby. Proto by se prý celý svět měl dát na pojídání hmyzu, zachránila by se tím prý planeta. Pěstování hmyzu je také prý méně náročné na prostor, krmení a má i další výhody. Například si prý můžete brouky nachytat na letišti. Autor sice varuje, že pojídané některých druhů hmyzu může být životu nebezpečné, ale chce to prý jen trochu osvěty a znalostí hmyzu.

Celý článek vede ke 2 zásadním otázkám:

  1. Proč asi lidé v Kongu jedí hmyz místo masa a ryb? Jestli to náhodou nebude tím, že v zemi zuří válka, dochází k masové migraci a země je v chaosu, který vede k velkému nedostatku základních potravin.
  2. The Economist je kontrolován neslavně proslulou rodinou Rothschilds. Půjdou členové této finanční globalistické dynastie příkladem a začnou místo dosavadních opulentních hostin pojídat kobylky a housenky? Nebo je hmyz určen jako strava pouze pro ty nevyvolené a oni budou dál hodovat jako dosud?

David Kraus


Sdílet

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *