Vláda chystá oficiální udavačský systém pro zločiny z „nenávisti“ na internetu. Na bující kriminalitu uprchlíků není čas a lidé

Sdílet

Zemská vláda v německé spolkové zemi Hessensko se rozhodla zřídit oficiální nahlašovací platformu pro zločiny z nenávisti na internetu. Oznámil to její předseda Volker Bouffier (CDU – křesťanští demokraté), podpory se mu dostalo i od koaličního partnera strany Zelených, za kterou nahlašovací systém podpořil  Tarek Al-Wazir (pěkné německé jméno, že?!).

Cílem platformy je podpořit počet udání ze strany aktivistů a zvýšit tak počet dopadených a odsouzených Němců, kteří mají neschválené politické názory. Tímto směrem budou rovněž nastaveny priority hessenské policie. Ta se sice snaží bojovat se stále rostoucí kriminalitou imigrantů, která v některých hessenských městech (Frankfurt nad Mohanem) dosáhla děsivých proporcí a zásadně změnila život původního bílého obyvatelstva. Kriminalita uprchlíků ale není pro zemskou vládu priorita.

Jelikož se podobný model vlády tedy CDU a Zelení očekává v budoucnosti i na celoněmecké úrovni, tak je na místě oprávněná spekulace, že tohle má být model i pro budoucí spolkovou vládu, která také bere boj proti nenávisti na internetu velmi vážně.

Jan Veselý


Sdílet

2 Replies to “Vláda chystá oficiální udavačský systém pro zločiny z „nenávisti“ na internetu. Na bující kriminalitu uprchlíků není čas a lidé

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *