Dior musel stáhnout reklamu na parfém s indiány. Prý je rasistická. Přidala se i herečka z reklamy

Sdílet

Francouzský modní gigant Dior musel stáhnout svojí novou reklamu na pánský parfém Sauvage (divoký, barbarský, nespoutaný, nezkrocený, domorodý…). Hraje v ní známý americký herec Johny Depp a odehrává se v krásné přírodě amerického Grand Canyonu a v reklamě vystupují i indiáni. Ačkoliv měla produkční firma najatého indiánského poradce, tak se přesto ostré kritice z řad herců, umělců a pokrokových lidí neubránila. Prý se jedná o rasismus, karikaturu indiánského obyvatelstva a urážku menšin.

Ke kritice se přidala překvapivě i indiánská herečka z této reklamy Tanaya Beatty. Podle této menšinové herečky, prý umělci z řad menšin musí často dělat v kariéře kompromisy. Když podepisovala smlouvu o honoráři, tak prý věřila, že se jedná o reklamu, která pomůže prezentovat původní obyvatelstvo pozitivně. Později (když již dostala zaplaceno), tak došla k názoru, že to je reklama z pohledu bílých osídlenců a celá reklama je prý dekonstruktivní.

K vyjádření indiánské umělkyně dvě krátké poznámky. Není pravda, že by všechny menšiny musely dělat v umění kompromisy. Minimálně dvě mají naopak velmi nadproporční zastoupení v celém reklamní odvětví. Nejsem si jist, že ještě někdo někdy tuto dámu v reklamě zaměstná.

David Kraus

Vážení čtenáři a přátelé svobody, FB nám opět zablokoval účet (naposledy po sérii článků o LGBT++P komunitě a jejich propagandě a prudkém nárůstu počtu nakažených pohlavními chorobami ). Pokus s tímto textem souhlasíte, můžete ho prosím sdílet dál nejenom na VK, ale i všude jinde?! Stejně nakonec společně zvítězíme a tyhle nepřátele svobody a totalitáře porazíme, ale potřebujeme nyní Vaši pomoc. Děkujeme předemVaše Redakce www.ceskavec.com


Sdílet

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *