Nesem vám demokracii

Sdílet

Kamarád mě upozornil na zajímavé video, ukazující historický vývoj peněžních nákladů různých států na armádu. Typicky když byla válka (případně když se k ní schylovalo), tak drasticky stouplo zbrojení zúčastněných států.

Ale jsou tam 2 anomálie, kdy stát zbrojil pořád, i když neměl konkurenci. Prvním byl SSSR v 2. půlce 20. a 1. půlce 30. let. Druhým jsou USA od půlky 90. let do 2011 (od 2012 sice zbrojí pořád, ale mohou argumentovat znatelným nástupem Číny).

U Sovětského svazu je částečné vysvětlení rekonstrukce armády po 1. světové a občanské válce, zbytek vysvětlení je úmysl být základnou celosvětové revoluce. U USA je vysvětlení reálpolitické uplatňování Wilsonova citátu „Svět musí být učiněn bezpečným pro demokracii“. Taková demokracie je totalitní, konkrétně na úrovni celosvětové.

Pro kritiky: Ano, u videa nejsou uvedené zdroje, není přesně popsaná metodika, a nejsou zohledněny různě výrobní náklady v různých zemích. A lépe by k němu hodila jiná skladba.

Vážení čtenáři a přátelé svobody, FB nám opět zablokoval účet (naposledy po sérii článků o LGBT++P komunitě a jejich propagandě a prudkém nárůstu počtu nakažených pohlavními chorobami ). Pokus s tímto textem souhlasíte, můžete ho prosím sdílet dál nejenom na VK, ale i všude jinde?! Stejně nakonec společně zvítězíme a tyhle nepřátele svobody a totalitáře porazíme, ale potřebujeme nyní Vaši pomoc. Děkujeme předem! Vaše Redakce www.ceskavec.com

Máte co říct k tématu? Máte zajímavé informace, nebo dobré tipy, kde je sehnat? Či dokonce umíte napsat článek? Pošlete nám ho!, rádi ho zveřejníme. Po identitě našich přispěvatelů nepátráme a jejich texty klidně zveřejníme i anonymně, nebo pod přezdívkou, necháváme na nich, jak si vyberou. Na zveřejnění jejich informačních zdrojů rovněž netrváme. Dobře víme, že v liberální demokracii to je se svobodou slova občas velmi podivné.


Sdílet

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *